Raeţchi: Dragnea să nu intervină în chestiunea înzestrării Armatei. Implicarea sa este toxică şi generează blocaje

| 21 apr, 14:06

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare, îi solicită liderului PSD, Liviu Dragnea, să nu intervină în chestiunea înzestrării Armatei, afirmând că implicarea acestuia este toxică şi generează blocaje.

Raeţchi a amintit, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, că săptămâna trecută Comisiile reunite pentru apărare au aprobat, în unanimitate, 8 programe de modernizare a Armatei Române, acestea fiind prevăzute şi într-un memorandum aprobat de Guvern în şedinţa din 30 martie. 

"O serie dintre ele vizează îmbunătăţirea Apărării împotriva unor agresiuni aeriene sau cu rachete balistice, România fiind din acest punct de vedere vulnerabilă din mai multe direcţii. Având în vedere performanţele sale, sistemul Patriot este esenţial pentru securitatea României, el fiind de altfel implementat şi în Polonia, pentru o coerenţă defensivă care implică şi scutul de la Deveselu. Faptul că generalul Ciucă a anunţat public acest program la un exerciţiu comun România - SUA are un sens tactic pentru orice om capabil să înţeleagă realităţile militare de azi. Atacul lipsit de logică al lui Liviu Dragnea la o figură cheie a Armatei Române pe o temă vizând modernizarea armamentului trădează o tendinţă a acestuia de a se băga ca musca în lapte într-un domeniu pe care nu îl înţelege", susţine Raeţchi. 

Liberalul i-a solicitat lui Liviu Dragnea să nu mai intervină în astfel de chestiuni, ci să lase specialiştii să îşi facă treaba. 

"Şeful PSD are tendinţa de a interveni în subiecte pe care nu le stăpâneşte, iar angajamentele internaţionale ale României nu pot fi periclitate de jocurile politice ale lui Liviu Dragnea. Nu este pentru prima dată când o face, el generând incertitudine, întârzieri şi suspiciuni şi prin discuţiile despre corvete, fără a schimba totuşi în mod real datele fabricării acestora. Dragnea trebuie să înţeleagă că orice senzaţie că factorul politic nu sprijină programul de înnoire a Armatei face mult rău intereselor de securitate ale României. Despre altfel de teme nu discuţi fără o înţelegere reală, nepregătit, doar pentru a da senzaţia că tu controlezi, eventual, şi Armata Română - şi că aceasta trebuie să se umilească în faţa unui politician condamnat penal pentru a nu mai fi subechipată", arată Ovidiu Raeţchi. 

El subliniază că modernizarea Armatei este un obiectiv asumat prin alocarea celor 2% din PIB pentru bugetul Apărării, iar apărarea antiaeriană trebuie să fie consolidată rapid. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat anunţul şefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, referitor la achiziţionarea de rachete tip Patriot şi i-a recomandat să facă "mai puţine declaraţii şi mai multă acţiune". 

În acest an va fi demarată procedura de achiziţie a bateriilor de rachete tip Patriot, dar şi a sistemelor de rachete HIMARS şi a vehiculelor blindate de luptă 8x8, au anunţat, joi, la Galaţi, în Poligonul Smârdan, Florin Lazăr Vlădică, secretar de stat MApN, şi general Nicolae Ciucă, şefului Statului Major General.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ