Rafila: Am crescut cu 22% finanţarea medicinei de familie, este o creştere fără precedent

| 28 mar, 18:24

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declart luni, la Ploieşti, că finanţarea medicinei de familie a crescut cu 22%, fiind o creştere "fără precedent", el adăugând că speră ca medicii de familie să aprecieze acest pas.

 

 

”Noi am făcut un pas extrem de important, sper ca medicii de familie să îl aprecieze şi să încerce să răspundă acestui lucru în mod pozitiv. Am crescut cu 22% finanţarea medicinei de familie, este o creştere fără precedent, tocmai ca să arătăm interesul şi să venim în sprijinul acestei categorii profesionale", a declarat ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă.
În context, el a subliniat importanţa medicinei de familie în reducerea presiunii pe spitale.
"În cadrul preocupării pe care o avem în mod constant - şi ar trebui să reprezinte una dintre principalele linii strategice pentru perioada următoare care nu înseamnă anul viitor, ci înseamnă următorii 10 ani - medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate şi ei trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât şi o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică. Lucrul ăsta se întâmplă în toată lumea, duce la ani de viaţă sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenţie, screening pentru diverse afecţiuni, pe de o parte, iar pe de altă parte permite funcţionarea şi finanţarea sistemului de asistenţă medicală spitalicească", a mai spus ministrul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ