Rafila: Scoaterea focarelor din calculul ratei incidenţei nu trebuia făcută în primul rând, atunci în luna noiembrie

| 15 mar, 19:32

 

Reprezentantul României la OMS Alexandru Rafila a afirmat că nu trebuiau scoase, în luna noiembrie, focarele din calculul ratei incidenţei şi trebuia doar analizată situaţia.

 

 

 

„Ele nu trebuiau scoase în primul. Cred că întrebarea era aşa pentru domnul Orban – care este motivul pentru care aţi hotărât scoaterea focarelor din calculul ratei incidenţei, în luna noiembrie. Cred că aşa ar fi fost întrebarea corectă. Ele pot fi lăsate în calcul, nu trebuie scoase din calcul. Trebuie analizată situaţia. Focarul înseamnă de la trei cazuri în sus. Dar una este să am într-o localitate 100 de focare cu câte trei cazuri şi altceva este să am într-un singur loc 70 de cazuri. Este foarte diferit în ceea ce priveşte răspândirea infecţiei. Infecţia se răspândeşte cu siguranţă dacă am multe focare în toată comunitatea şi riscurile sunt mult mai mici dacă aceste focare sunt, să zicem, într-o instituţie de îngrijire a persoanelor vârstnice sau a persoanelor cu dizabilităţi. Sunt situaţii total diferite. Atunci sigur că trebuie lăsate în statistici toate cazurile care se înregistrează, dar cu cele două componente pe care vi le-am spus – analiza modului de testare şi acolo creşterea accesibilităţii la testare este foarte importantă şi a proporţiei cazurilor pozitive din totalul testelor şi a distribuţiei acestor cazuri înregistrate la nivelul fiecărei localităţi”, a declarat Alexandru Rafila luni într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ