Rafinăriile cumpărate de ruși în Europa, amenințare pentru securitatea energetică a continentului

| 24 mai, 2014

Ameninţarea Rusiei pentru securitatea energetică a Europei vine chiar din interiorul continentului. Şi dintr-o sursă mai puţin vizibilă. Rusia a tot cumpărat în ultimii ani rafinării prin toată Europa - şi în Vest, şi în Est, potrivit Digi24.ro.

Strategia Rusiei de a cumpăra rafinării în Europa ar putea compromite securitatea energetică a Europei, recunosc liderii de la Bruxelles într-un raport care încă nu a fost făcut public, potrivit Euractiv.

Marile companii petroliere din Rusia şi-au ţintit bine achiziţiile şi au ajuns acum să aibă instalaţii de prelucrare a ţiţeiului peste tot în Europa. Lukoil are rafinării în Italia, Olanda, Bulgaria şi România. Rafinăria Petrotel a intrat în curtea ruşilor încă 1998. Alţi doi giganţi ruşi ai petrolului au preluat instalaţii de rafinare în Europa. Gazprom Neft a cumpărat în Serbia. Iar Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, are 20 la sută din rafinăria italiană Saras, controlată de familia Moratti, patroana de la Inter Milano.

Textul, integral pe Digi24.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ