Raluca Prună: Din 1 februarie mă întorc la Bruxelles. Nu-mi permit să fac recomandări pentru noul ministru al Justiţiei

| 05 ian, 09:44

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi, la intrarea în sediul instituţiei, că nu-şi permite să facă recomandări pentru noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, care este om politic şi ştie mult mai bine decât ea ce are de făcut, dar are o recomandare pentru magistratură, să nu uite că multă lume îşi pune speranţa că este o magistratură matură, precizând că speră ca ceea ce s-a construit în cel puţin 12 ani nu se va pierde.

Raluca Prună a spus că de la 1 februarie se va întoarce la Bruxelles.

Întrebată, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, ce îi recomandă succesorului său, Raluca Prună a spus: „Nu-mi permit să am eu recomandări pentru noul ministru, care este om politic şi este mult mai în măsură decât mine să ştie ce are de făcut".

Raluca Prună a adăugat că are o recomandare pentru magistratura română: „Să nu uite că multă lume îşi pune speranţa în faptul că este o magistratură matură şi eu sper că ceea ce s-a construit în cel puţin 12 ani, din 2004, nu se va pierde şi că de acum încolo nu vom face decât să consolidăm".

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului, după care premierul şi cei 26 de miniştri au depus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor miniştri, după depunerea jurământului, că îşi doreşte ca într-o zi să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la sută, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Şeful statului le-a mai spus că trebuie să "livreze" ceea ce au promis în campania electorală.

De la ora 21.00, a avut loc prima şedinţă a noului guvern, care a durat mai puţin de o oră. Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc vineri.

Joi dimineaţă, noii miniştri au mers la sediul ministerelor pentru a-şi prelua mandatele.

 

Tag-uri: raluca pruna
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ