Raluca Prună: Se ia în calcul construirea a două noi penitenciare

| 03 iun, 14:45

Astăzi, la Facultatea de Sociologie a avut loc prezentarea concluziilor în urma evenimentului „Condițiile de detenție din România: provocări, bune practice și perspective”. La eveniment a fost prezentă şi Raluca Prună, ministrul Justiţiei.

După ce s-au lămurit cum sunt condiţiile din penitenciare, autorităţile iau în calcul construirea a două noi penitenciare. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Justiţiei. Prezentă la o întâlnire cu directorii penitenciarelor din România, Raluca Prună a subliniat nevoile din sistemul de detenţie. Călin Cociş are detalii.

"S-a vorbit despre suprapopulare şi ce putem pe scurt să facem pe termen lung este să construim penitenciare. Sunt prevăzute prin hotărâre de Guvern construirea a două penitenciare noi a câte o mie de locuri. Există intenţia de a face şi un al treilea penitenciar", a spus ministrul Justiţiei.

Dan Halchin, Director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a afirmat în cadrul unei dezbateri la Facultatea de Sociologie că atât el, cât şi colegii săi care lucrează în acest sistem resimt existenţa problemelor din penitenciarele din România. "Vream ca efectul măsurilor pe care le-am luat şi le vom lua să se simtă în camera de detenţie", a spus acesta

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ