Raluca Turcan cere demisia Ministrului Educației, după eliminarea de la bacalaureat a celor 108 elevi din Bihor

| 19 iul, 14:03

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan solicită demisia ministrului Educației și a inspectorilor "numiți pe criterii politice”, după ce 108 elevi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Ștei au fost eliminați de la bacalaureat pentru fraudă.

"Ministrul Educației suspectează că ISJ Bihor era parte din mecanismul de fraudă produs la centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ștei unde au fost eliminați din examen 108 elevi. Ministrul Educației greșește însă profund. Nu doar inspectoratul este în culpă, ci și Ministrul însuși", afirmă Turcan într-un comunicat.

De asemenea, vicepreședinta PNL susține că șeful ICJ Bihor a fost descalificat la concursul pentru acest post în primăvară, dar, chiar și așa, a fost numit inspector General de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Cu toate acestea, Ministrul Educației l-a numit inspector general. (...) Ancheta trebuie extinsă. Profesorii supraveghetori trebuie să răspundă pentru faptul că nu au atenționat elevii, nu au luat măsuri în timpul examenului sau chiar pentru că au fost complici. Ministrul e obligat în fața opiniei publice să răspundă care au fost criteriile după care s-au făcut numirile de profesori în aceste comisii de supraveghere. Dacă aceste comisii s-au constituit pe criterii politice, atunci responsabilii trebuie urgent aspru sancționați iar, odată cu demisia inspectorului, trebuie să avem și demisia ministrului Educației. În plus, trebuie să meargă în fața justiției pentru a răspunde de ce au permis această fraudă în urma căreia peste 100 de elevi au fost privați de viitor", se arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iul, 18:08
Cristina
Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ