Raluca Turcan, după negocierile cu PSD pe muncă: ”Începând cu anul viitor, alocaţiile şi pensiile urmează să fie indexate!”

| 11 noi, 18:12

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat, joi, după negocierile din Parlament cu cei de la PSD, pe viitorul program de guvernare, că începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, dar că astăzi nu va fi anunţat niciun procent privind aceste majorări pentru că va mai exista o discuţie şi cu specialiştii din Finanţe.

Raluca Turcan a mai spus că există deja decizie pentru creşterea salariului minim, de la 1 ianuarie.

”PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Reducarea inechităţilor este o prioritate”, a spus ministrul interimar al Muncii, la Parlament.
Turcan a precizat că astăzi nu vor anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului.
”Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat şi până acum, stabilim un impact”, a arătat ea, potrivit News.ro.
Ministrul interimar al Muncii a afirmat că se fac proiecţii pentru majorarea pensiilor între 6 şi 12 la sută, majorarea alocaţiilor fiind deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le au. ”Sunt majorări pe care le avem în vedere,  urmează să anunţăm ce decizie vom lua”, a completat ea.
Potrivit lui Turcan, scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la nişte principii, care sunt de a continua reforma marilor sisteme, de pensii şi de salarizare, şi reforma asistenţei sociale.
Raluca Turcan a mai spus că există deja decizie pentru creşterea salariului minim, de la 1 ianuarie anul viitor.
”În momentul de faţă suntem în discuţii tehnice pe pensii, alocaţii. Există un calendar şi vom anunţa când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuţii tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanţe”, a spus Raluca Turcan.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ