Raluca Turcan: ”La noi, pensiile au fost, din nefericire, văzute ca instrument politic!”

| 08 iun, 21:37

 

Raluca Turcan a declarat, luni seară, că în România pensiile au fost văzute ca instrument politic, ceea ce de multe ori a dus la inechitate.

 

 

 

Raluca Turcan a vorbit, luni seară, la B 1 TV, despre reforma în sistemul pensiilor şi a precizat că procesul are două componente.

”Una legislativă, la care lucrăm şi unde, pe fond, în calculul pensiilor, intenţionăm să găsim o formulă astfel încât să se aibă în vedere toţi factorii contributivitate în decursul muncii. În felul acesta, pensiile mici vor creşte mai mult, se va reduce decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie, încercând să menţinem un cuantum sustenabil pentru plata pensiilor pe termen lung în România”, a declarant Turcan.
Întrebată dacă se poate ajunge la o asemenea predictibilitate, Raluca Turcan a afirmat: ”Predictibilitatea constă în formula de calcul a pensiilor. Lipsa de responsabilitate a fost că de la an, la an se gândeau să mai schimbe condiţiile de pensionare şi ajungeam ca într-un an oamenii să se pensioneze în anumite condiţii, în anul viitor oameni cu aceleaşi condiţii de muncă precum cei care s-au pensionat anterior ajungeau să aibă o altă pensie, ceea ce înseamnă inechitatea”.
MInistrul Muncii îşi doreşte predictibilitate în sistemul pensiilor de stat.
”De ce în toate ţările Uniunii Europene, în materie de pensii, există o predictibilitate pentru minim 20-30, chiar mai mult, 50 de ani? La noi, v-am spus, pensiile au fost, din nefericire, văzute ca instrument politic. Politicienii şi-au lăsat o marjă, mai ales în Parlament în ajun de alegeri, şi se gândeau, «oare cum să mai câştigăm nişte voturi din regiunea aceea a ţării, hai să băgăm condiţii speciale de pensionare», şi avem acum regiuni în ţară unde sunt condiţii speciale de pensionare”, a mai declarat ministrul Muncii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ