Raluca Turcan: PNL susţine ordonanţa care sprijină justiţia

| 11 mar, 14:05

Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a anunţat, vineri, că liberalii vor susţine "ordonanţa care sprijină justiţia să funcţioneze".

"PNL va susţine fără echivoc ordonanţa care sprijină justiţia să funcţioneze, să condamne infractorii, să realizeze probatorii complete şi fundamentate! PNL cere o poziţionare fermă a tuturor instituţiilor statului faţă de funcţionarea corectă a justiţiei. O poziţionare fermă: de apărare a infractorilor sau de condamnare şi respingere a infractorilor", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă. 

Raluca Turcan s-a declarat "îngrijorată de protecţia împotriva justiţiei care se conturează în România". 

"În calitate de vicepreşedinte al PNL, sunt îngrijorată de protecţia împotriva justiţiei care se conturează în România: o nouă solicitare DNA respinsă în Parlament; atacuri furibunde ale unor demnitari de nivel înalt la adresa justiţiei; reglări de conturi în interiorul justiţiei, susţinute şi încurajate de spaţiul politic. Toate acestea slăbesc democraţia, vulnerabilizează siguranţa naţională", susţine Raluca Turcan. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, joi, că Guvernul a lucrat la o ordonanţă de urgenţă privind interceptările şi vineri seară, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Executivul o va adopta. 

Prună a precizat că România se află astăzi în situaţia în care nu are altă infrastructură în materie de interceptare a comunicaţiilor decât cea administrată de SRI, soluţia fiind folosirea acesteia cu eliminarea oricărei intervenţii umane din partea celor de la Serviciul Român de Informaţii şi cu implicarea exclusivă a procurorului şi a poliţiei judiciare. 

"Nu este rolul acestei ordonanţe de urgenţă să detaşeze efectiv procurori. Eu sper (...) ca imediat după adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă să fim în măsură să avem un corp de poliţie judiciară, un corp redus, care să fie la dispoziţia procurorului şi care să fie elementul uman pe care îl reclamă Curtea Constituţională în folosirea acestei infrastructuri", a adăugat Raluca Prună. 

Ministrul Justiţiei a punctat, însă, faptul că punerea în acord a legislaţiei existente cu decizia Curţii Constituţionale vine şi cu nişte costuri. "Ceea ce facem prin OUG este ca la acest moment să punem în acord ceea ce avem ca legislaţie cu cerinţa Curţii Constituţionale, cu ceea ce avem şi ceea ce avem la acest moment este exclusiv infrastructura SRI", a afirmat Prună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ