Raluca Turcan: Proiectul PSD de grațiere - o făcătură; PNL nu poate decât să îl respingă

| 20 mar, 15:31

Biroul Permanent Național al PNL a adoptat luni trei rezoluții, una dintre acestea referindu-se la respingerea proiectului legii grațierii, care se află în dezbateri la Senat.

"În opinia noastră, grațierea trebuie să fie un act de clemență, un instrument prin care să ajungem la depopularea penitenciarelor și la îmbunătățirea condițiilor de viață din penitenciare. Prin proiectul PSD, îmbunătățit, aș spune, în ghilimele, de către domnul Șerban Nicolae, observăm că în grațiere intră pedepsele și pentru fapte de corupție și pentru abuz în funcție și pentru mărturie mincinoasă. Eu nu cred și noi nu credem că este o coincidență că sunt exact infracțiunile de care sunt acuzați capii conducerii alianței de guvernare. Așadar, acest proiect al PSD de grațiere este o făcătură și PNL nu poate decât să respingă proiectul marca PSD de grațiere, pentru că nu duce nici la depopularea din penitenciare, nu duce nici la condiții mai bune de detenție și nu creează nici clemență pentru niște oameni care au greșit", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

O altă rezoluție adoptată de conducerea PNL este legată de Programul Național de Dezvoltare Locală și de cei 30 de miliarde de lei care urmează să fie cheltuiți de către Ministerul Dezvoltării pe PNDL.

"Solicităm public Ministerului Dezvoltării Regionale și premierului să prezinte o sinteză a proiectelor depuse și colectate la minister, din partea autorităților, și, de asemenea, o detaliere a fiecărui proiect, astfel încât să fie realizată o ierarhie a importanței acestor proiecte pentru a exista garanția că banii nu vor fi acordați pe criterii politice, ci pe criterii de eficiență și de dezvoltare locală. (...) PNL va sprijini primarii ale căror proiecte vor fi respinse fără niciun fel de rațiune în atribuirea acestor bani", a menționat Turcan.

Cea de a treia rezoluție se referă la faptul că PNL va sprijini, în Parlament, creșterea salariilor primarilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ