Raluca Turcan: Spitalele din România trebuie să reziste şi să facă faţă tuturor pacienţilor, şi celor infectaţi, şi celor nei

| 11 noi, 17:14

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că spitalele din România trebuie să reziste şi să facă faţă tuturor pacienţilor, şi celor infectaţi cu Sars-Cov-2, şi celor neinfectaţi, precizând că se fac mai multe investiţii pentru mărirea capacităţii sistemului medical, printre care mărirea numărului de paturi pe secţii şi la Terapie Intensivă, achiziţia de ambulanţe şi de aparatură medicală.

 

Raluca Turcan a fost întrebată, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă autorităţile au de gând să mărească numărul de ambulanţe, în condiţiile în care acestea nu fac faţă la toate cazurile de Covid-19 din ţară.
"Suntem într-un plin proces de întărire a capacităţii sistemului medical şi acest efort al nostru pleacă pe mai multe direcţii. O direcţie extrem de importantă este de suplimentare a numărului de paturi, fie pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare şi medii, fie pentru cei care se află la Terapie Intensivă şi vedeţi că numărul paturilor pe secţii şi la ATI a crescut foarte mult în ultimele zile şi va creşte în continuare”, a afirmat Raluca Turcan.
Ea a precizat că au fost cumpărate trei milioane de teste rapide pentru a fi folosite la pacienţii simptomatici care se prezintă la spital.
"A doua direcţie este aceea de a scădea presiunea pe serviciile de primiri-urgenţe şi am achiziţionat deja trei milioane de teste rapide cu antigen care vor fi folosite pe pacienţii simptomatici, astfel încât să scadă presiunea pe aceste secţii, şi am dezvoltat un parteneriat cu medicii de familie să îi supravegheze la domiciliu pe pacienţii asimptomatici, inclusiv prin finanţarea fiecărui caz supravegheat cu 105 lei pe fiecare persoană”, a explicat vicepremierul.
Raluca Turcan a menţionat că a fost semnat un proiect pe fonduri europene pentru achiziţia de ambulanţe şi aparatură medicală, în valoare de 600 de milioane de euro.
"A treia direcţie este aceea de dotare şi aici am vorbit de dotarea cu aparatură medicală, am semnat de asemenea un proiect pe fonduri europene pentru achiziţia de ambulanţe şi cred că este în valoare de 600 de milioane de euro acest proiect pentru achiziţionarea de ambulanţe şi se adaugă evident şi achiziţionarea de staţii de oxigen, de monitoare, de ventilatoare, de injectomate, tocmai pentru că locurile pe care le suplimentăm la Terapie Intensivă şi pe secţii să fie dotate astfel încât intervenim rapid pentru pacienţii care se infectează cu noul coronavirus, cât şi pentru pacienţii care au alte afecţiuni. Spitalele din România trebuie să reziste şi să facă faţă tuturor pacienţilor, şi celor infectaţi, şi celor neinfectaţi”, a mai declarat Raluca Turcan.

 

Tag-uri: Raluca Turcan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ