Raluca Turcan susţine cota unică: Înţeleg că PSD are o altă viziune, dar viziunile trebuie să se armonizeze

| 01 mar, 19:03

Preşedintele PNL Sibiu, ministrul Culturii Raluca Turcan, a declarat vineri că susţine cota unică şi înţelege că PSD îşi doreşte o impozitare progresivă, dar a punctat că "într-o guvernare de mare coaliţie viziunile trebuie să se armonizeze".

 

"În PNL nu există nicio apetenţă pentru experimente riscante, care să afecteze creşterea economică. Înţeleg că PSD are o altă viziune şi îşi doreşte o impozitare progresivă, dar într-o guvernare de mare coaliţie viziunile trebuie să se armonizeze. Coaliţia PNL - PSD e o coaliţie între egali; de aceea măsurile liberale trebuie să coexiste cu măsurile sociale. Cota unică înseamnă dinamism pentru România. Impozitarea progresivă ar însemna o pedeapsă pentru economia românească", a subliniat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Sibiu.
Ea a susţinut că "prezenţa PNL la guvernare a însemnat sprijin concret pentru capitalul românesc".
"Potrivit datelor Consiliului Concurenţei, companiile româneşti au beneficiat, în anul 2023, de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri, adică firme româneşti. De 20 de ani, cota unică aduce beneficii economice României. Cota unică şi fondurile europene au fost combustibilii esenţiali pentru saltul economic al României din ultimele două decenii. Aceste două lucruri ne-au ajutat să reducem decalajul de dezvoltare dintre noi şi media europeană. În urmă cu 20 de ani, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor în România era la circa 25% din media UE; azi am depăşit 75%. Cota unică e bună pentru mediul de afaceri şi pentru angajaţii din România. Abandonarea cotei unice ar sărăci România, fiindcă ar descuraja puternic munca şi investiţiile", a explicat preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ