Rammstein, a doua oară în România: scenă în flăcări şi efecte pirotehnice

| 29 iul, 2013

Germanii de la Rammstein au încheiat duminică seară festivalul Rock the City 2013 cu un concert dominat de efecte pirotehnice şi excentricitate, pe o scenă care era aproape permanent în flăcări.

Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver 'Ollie' Riedel (chitară bas), Christoph 'Doom' Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian 'Flake' Lorenz (clape), aflaţi pentru a doua oară în concert în România, au dat startul spectacolului în jurul orei 21,15.

Show-ul susţinut la Bucureşti nu a adus însă nimic în plus faţă de concertele susţinute în diferite ţări în turneul lor din acest an. Till şi-a făcut apariţia pe scenă îmbrăcat în deja celebra blană roz. Setlist-ul a fost acelaşi ca în precedentele concerte: 'Ich tu dir weh', 'Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?', 'Keine Lust', 'Sehnsucht', 'Asche zu Asche', 'Feuer frei!', 'Mein Teil', 'Ohne dich', 'Wiener Blut', 'Du riechst so gut', 'Benzin', 'Links 2-3-4', 'Du hast', 'Bück dich', 'Ich will'.

Şi pe scena de la Romexpo artiştii germani s-au 'jucat' cu focul, purtând măşti cu aruncătoare de flăcări. Till Lindemann, pirotehnician autorizat, s-a lăsat cuprins de flăcări, i-a dat foc lui Flake, aceasta fiind, de altfel, una dintre scenele obişnuite din concertele Rammstein.

Scena de la Romexpo, de 20 de metri înălţime, cu o suprafaţă de totală de 1.500 metri pătraţi şi o greutate de peste 150 de tone, a fost transformată de Rammstein, timp de 90 de minute, într-un spaţiu fierbinte, în care până şi microfoanele luau foc. Spre finalul concertului, şi reflectorul imens din spatele scenei, în forma logoului trupei Rammstein, a fost cuprins de flăcări. 'Benzin', 'Du hast' şi 'Ich will' au fost piesele cele mai aplaudate de miile de fani Rammstein, care cântau refrenele în cor cu Till Lindemann. Germanii nu au interacţionat foarte mult cu publicul, dar atunci când au făcut-o au vorbit în limba română, stârnind aplauze din ce în ce mai puternice în rândul rockerilor.

'Braţele în aer! Vă mulţumesc', a spus în română solistul trupei Rammstein, spre finalul spectacolului, în timp ce cânta piesa 'Ich will'. La a doua ieşire la rampă a trupei Rammstein, cerută de aplauzele fanilor, au fost cântate trei piese, printre care 'Mein Herz brennt' şi 'Sonne'. La final, Till Lindemann a spus în limba română 'Vă mulţumim! Vă iubim!', apoi a mai mulţumit o dată în limbile engleză şi germană. Cu câteva ore înaintea începerii concertului de la Bucureşti, pe pagina de Facebook a trupei Rammstein a fost postată o poză cu Flake, cu textul 'Salut România. Rammstein will rock over Bucharest today!'.

Primul concert Rammstein la Bucureşti a avut loc în 2010, în faţa a peste 50.000 de fani.

În cea de-a doua seară a festivalului Rock The City 2013, spectacolul a început odată cu concertul galezilor de la Bullet For My Valentine, pregătindu-i pe rockeri pentru show-ul marca Rammstein.

Rock The City 2013 a luat startul sâmbătă, când pe scena de la Romexpo au urcat Goodbye to Gravity, Boon, Rezident Ex, Enslaved, Heaven Shall Burn.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ