Ramona Mănescu preia astăzi portofoliul Transporturilor

| 28 aug, 2013

Premierul este prezent, miercuri dimineaţă, la sediul Ministerului Transporturilor, pentru protocolul de predare-primire cu ocazia schimbării mandatului de ministru al Transporturilor. Ramona Mănescu este noul ministru al Transporturilor, după ce aceasta a depus luni jurământul de învestitură în funcţie. Premierul a ocupat, timp de 45 de zile, poziţia de ministru interimar al Transporturilor.

Premierul Ponta i-a trasat Ramonei Mănescu încă de ieri, în şedinţa Guvern, principalul obiectiv: semnarea contractului de vânzare a 51% din pachetul de acţiuni ale societăţii de stat CFR Marfă, după ce licitaţia de privatizare a fost câştigată de Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica. „Săptămâna asta vă documentaţi cu tot ce priveşte CFR Marfă, iar săptămâna viitoare probabil de semnat contractul şi de supravegheat modul de aplicare“, i-a spus Ponta ieri noului ministru al Transporturilor.

Ponta a mai spus ieri, la Ungheni, în Republica Moldova, că luni ar putea fi semnat contractul de privatizare a companiei CFR Marfă, precizând că decizia depinde de noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu. „Cred că luni, nu ştiu. Depinde de doamna ministru Mănescu“, a spus Ponta la Ungheni, răspunzând unei întrebări privind data la care va fi semnat contractul. Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în urmă cu două săptămâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie. GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane de euro pentru 51% din acţiuni.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ