Raport Verizon: China şi România, responsabile de 58% din atacurile informatice

| 23 apr, 2013

Peste 58% din atacurile lansate pe internet ar proveni din China şi România, susţine un nou raport al companiei americane de telecomunicaţii Verizon.

Atacurile lansate din China se referă în mare parte la spionaj, în schimb ce România ar fi responsabilă pentru 28% din atacurile financiare, informează Agerpress. Împreună, cele două ţări ar reprezenta 58% din criminalitatea cibernetică globală, susţine raportul operatorului american.

Pe locul al treilea în ceea ce priveşte atacurile cibernetice se află SUA, urmată de ţări ca Bulgaria (7%), Rusia (5%) şi Olanda (1%).

Astfel, în mod nesurprinzător, China, care nu dispune de nicio legislaţie în materie de criminalitate cibernetică şi a fost suspectată în repetare rânduri că ar spiona companii americane, rămâne în fruntea clasamentului. Spionajul militar şi industrial ar fi cele mai comune activităţi pe teritoriul asiatic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ