Rareş Bogdan anunţă Jihad-ul după ce PSD-ul introduce suprataxarea profitului. Scumpiri în lanţ

| 20 dec, 20:08

Rareş Bogdan anunţă Jihad-ul după noul proiect al PSD-ului, care aruncă în haos economia românească.

Anunţurile făcute marţi seara de Eugen Teodorovici, precum impunerea taxei pe lăcomie pentru bănci, impunerea unui preţ la vânzarea gazelor naturale, chestiune profund anticoncurenţială, suprataxarea companiilor din energia electrică şi termică au dus miercuri dimineaţă la prăbuşirea acţiunillor companiilor listate la bursă.

Rareş Bogdan anticipează că vor urma scumpiri în lanţ.

"Pe scurt: ordonanța care a retezat genunchii a milioane de români introduce taxe noi, periclitează climatul bancar, îngheață pensii, suspendă aplicarea unor drepturi promise de PSD-ALDE, amână plăți promise tot de ei. Este un atac fără precedent asupra sectorului privat și asupra celui public. Le luăm pe rând, căci primul efect al anunțului suprataxării profitului a fost o baie de sânge pe bursă. Ce spune Tăriceanu: nu știu, n-am aflat, dar nu pleacă ei, doar fac profit. Introducerea unui impozit pe cifra de afaceri va scumpi utilitățile și internetul, impozitul pe indicele Robor va scumpi ratele la credite. Adică tot ce a încercat BNR să facă, să țină sub control inflația, riscă să fie pulverizat.

Nota bene: inflația este rezultatul acțiunii prin care guvernul a introdus în piață miliarde, luate la dobânzi criminale, cu scopul de a crește venitul alegătorilor PSD. Ordonanța prostiei conține 87 de articole în care am numărat cel puțin 20 de nenorociri. Au scris-o curvește: după 8 pagini de justificări, în care accentul cade pe faptul că sunt obligați ba de comisia europeană, ba de sindicate să ia aceste măsuri, anunță câteva măsuri menite să ia ochii, să-i determine pe români să nu citească mai departe. Adică: înființarea Fondului de Dezvoltare, din care vor face școli și drumuri, pe urmă un program de dezvoltare balneară, și gădinițe olimpice. Dar pe urmă începe nenorocirea: în fiecare minister care are bani necheltuiți la finele anului se face următoarea operațiune: banii se transferă în conturi de disponibil, de unde se transferă în conturi de venituri ale bugetului de stat. De unde se iau și se plătesc salarii. Iar statul se angajează să dea inapoi banii, cândva în anul 2019. Sau în 2219", a spus Rareş Bogdan miercuri seară.

Realizatorul "Jocuri de putere" precizează că vor "îngheţa" mai multe venituri.

Citiţi şi:

Rareş Bogdan, anunţ teribil după ce interlopii au rămas liberi pe străzi

"Nenorocirea e că majoritatea banilor luați sunt bani de investiții. Vă dau câteva exemple de schimbări. Prin derogare de la lege, punctul de pensie rămâne 1100 de lei la 1 ianuarie, dar crește în septembrie 2019. De asemenea, pensia minimă nu se majorează din ianuarie, ci din septembrie. Pe urmă: tot prin derogare de la lege, atentie, lege dată anul trecut care trebuia sa intre in vigoare în ianuarie, orele suplimentare nu se mai plătesc, dar se dau libere. Priviți spre Ungaria! Continui: îngheață nr. posturilor, îngheață soldele, îngheață norma de hrană, adică cu extrem de putine excepții nu se mai idexează nimic cu indicele preturilor de consum. In ciuda promisiunilor, banii destinați pensiei de invalid de război, indemnizatia detinutilor politici sunt de asemenea inghețate. Nu sunt afectați doar adultii, ci și copiii. Guvernul suspendă aplicarea legii care le dă prescolarilor si scolarilor miere de albine ca supliment nutritiv. Ce mai taie: banii pe care ii priimea MTS din taxa de viciu. Alta: banii din taxa de mediu, cei pe care s-au angajat să-i dea inapoi pana la finele lui decembrie, sunt amânați pentru luna iunie.

Și fiți atenti: deoarece știu că ordonanța va genera stupoare, amenință șefii institutiilor că, dacă nu se conformează, vor fi amendați cu sume între 50.000 și 100.000 de lei. Vreți să râdeți? În Ordonanță se mai spune că premierul si min de finante vor fi siliti sa semneze o declarație cum că respectă proiectul de buget și obiectivele din strategia fiscal-bugetară", a zis Rareş Bogdan, care a continuat:

"Care strategie? Orlando tocmai și-a dat voie să facă rectificări când vrea el, adică să ia bani dintr-o parte, să-i mute în alta. Nu pe criterii profesioniste, ci in funcție de unde s-au terminat banii de salarii și trebuie plătite. Pompieristic. Știți care e minciuna?... Se iau banii de investiții, se transferă în conturi de venituri și Orlando va raporta că are încasări mai mari. Dvs vă dați seama că sunte luați de proști? În fine, în privat e nenorocire. Veți vedea aici exact mecanismul prin care se vor scumpi utilitățile, telefonul, internetul. Căci pericolul pentru PSD vine pe internet. Ce e acolo? Bai-bau! Solidaritatea transfrontalieră contra ciumei roșii".

Aşteptăm mesajele dumneavoastră pentru "Jocuri de putere cu Rareş Bogdan" pe [email protected].

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ