Răsturnare de situaţie! Ce mesaj nou transmite MARKO ATTILA și ce document prezintă

| 28 apr, 12:22

Răsturnare de situație extrem de ciudată în cazul unuia dintre deputații pentru care DNA a solicitat reținerea și arestarea, iar plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea procurorilor.

Marko Attila a postat pe pagina sa de Facebook o informație care pare a fi scoasă din referatul procurorilor în care acesta este scos de sub urmărire penală în cauza în care este acuzat de abuz în serviciu, informează cei de la Hotnews.ro.

marko attila fb iorga

 

Foto: Facebook

Reamintim că DNA a solicitat arestarea lui Marko Attila, iar Parlamentul a aprobat cererea DNA de arestare.

„Din 10 decembrie 2014 am solicitat în 3 rânduri clasarea acuzațiilor împotriva mea din cazul Bica. Nu au vrut. Au solicitat arestarea mea preventivă. A fost clar de la început și nimic nu s-a schimbat de atunci. După patru luni, în noul rechizitoriu formulat împotriva mea se afla următorul text: „se clasează acuzațiile” Au tăcut, au așteptat, s-au pitit, s-au jucat. Au știut că trebuie să claseze acuzațiile dar nu au făcut acest lucru. Și acum cine îi trage la răspundere pentru că în decembrie au solicitat totuși arestarea mea preventivă? Cine îi trage la răspundere că au fost în stare să scrie că participi la săvârșirea unei infracțiuni dacă nu ești prezent la o ședință? După toate acestea în continuare nu putem să avem opinii despre sistem? Dacă constatăm astfel de abuzuri atunci să tăcem din gură, pentru că în caz contrar ni se dă peste nas și se spune că aducem atingere independenței justiției?”, este mesajul transmis, pe o rețea de socializare, de către deputatul UDMR, Marko Attila.

Marko Attila a fost trimis în judecată de DNA în data de 9 aprilie, alături de fostul șef al ANI Horia Georgescu și de deputatul Theodor Nicolescu. Cei trei sunt acuzați că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Deputatul UDMR a plecat în Ungaria în decembrie 2014, dupa ce colegii săi au votat în favoarea arestării preventive în dosarul ANRP. Aici intenționează să înceapă o viață nouă, el apreciind că a fost condamnat pe nedrept în România, unde justiția este un „instrument de blocare a retrocedărilor”.

Deși dosarul a fost trimis în judecată, procurorii au fost nevoiți să disjungă cazul lui Marko Attila de cel al Alinei Bica. Motivul: acesta nu s-a aflat în țară și nu a putut fi audiat.

Acesta nu este singurul dosar în care este implicat Marko Attila. În noiembrie 2014, deputatul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

Marko Attila a afirmat că statul ungar i-a dat asigurări în repetate rânduri că nu îl va abandona, în cazul în care va fi emis un mandat european sau internațional de arestare pe numele său.

Asta deoarece „Guvernul ungar consideră, de asemenea, că nu există nicio infracțiune în acest caz”, ci este vorba despre „discreditarea unui cetățean maghiar”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ