Răsturnare de situație: Europa, cu ochii pe Cazul Caracal. Gheorge Dincă, dus din nou la audieri

| 09 sep, 09:01

Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-ar fi ucis pe Alexandra și Luiza, cele două adolescente dispărute la Caracal, va ajunge din nou, azi, în fața anchetatorilor.

Potrivit unor surse Realitatea TV, audierea se va concentra, în special, pe cazul Luizei.

Între timp, tragedia din Caracal se va afla și sub lupa Consiliului Europei. Instituția urmează să decidă dacă trimite un reprezentant în România, pentru a analiza intervenția autorităților.

Un raport al Consiliului Europei ar putea sta la baza unui posibil proces împotriva României la CEDO. Cu atât mai mult cu cât Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat, de curând, Polonia, pentru un caz similar. Judecătorii au considerat că autoritățile poloneze nu s-au implicat suficient pentru a găsi un tânăr răpit și sechestrat vreme de doi ani. În cele din urmă, băiatul a fost ucis.

Potrivit deciziei Curții, prin reacția îndoielnică a autorităților, tânărului din Polonia i-a fost încălcat dreptul la viață.

19 ore au trecut de la apelurile Alexandrei la 112 și până la descinderea anchetatorilor. Iar pe Luiza, oamenii legii nu au reușit să o găsească din luna aprilie, când a dispărut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ