Răsturnare de situaţie în cazul jurnalistei ucise în Bulgaria

| 10 oct, 20:51

Răsturnare de situație pentru românul reținut în cazul ziaristei bulgare ucise în weekend. După ce l-au audiat, oamenii legii din țara vecină l-au lăsat pe acesta în libertate. L-au prins, în schimb, în Germania, chiar pe principalul suspect, un tânăr bulgar de numai 21 de ani. Alături de el ar fi fost reținute și soția, și mătușa acestuia.

Autorităţile bulgare au confirmat miercuri dimineață arestarea unui tânăr bulgar în Germania în ancheta asasinării jurnalistei Viktoria Marinova.

Un cetăţean bulgar a fost arestat marţi seară în Germania în cazul asasinării jurnalistei de televiziune Viktoria Marinova, au confirmat miercuri autorităţile bulgare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Ancheta a permis identificarea unui bărbat care a fost arestat în cursul nopţii trecute de poliţia din Germania la cererea noastră", a precizat ministrul bulgar de interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la Sofia.

"În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei", a indicat procurorul-şef Sotir Ţaţarov.

În prealabil, site-ul nova.bg anunță că Poliția l-ar fi prins pe principalul suspect în cazul uciderii jurnalistei Viktoria Marinov. Jurnaliștii, care citează surse apropiate anchetei, scriu că este vorba despre un tânăr de 21 de ani, identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse.

Suspectul a fost reţinut în Germania, acolo unde ar fi reuşit să fugă după comiterea crimei. Site-ul bulgar mai notează că probele ADN prelevate de la locul crimei ar fi coincis 100 la sută cu cele ale suspectului prins în Germania. Alături de el, oamenii legii le-ar fi reţinut și pe soţia, dar şi pe mătuşa acestuia. Autoritățile bulgare nu au confirmat încă informațiile.

Întorsătura pe care au luat-o lucrurile este una spectaculoasă! Luni seara, un român a fost reținut de oamenii legii, în Ruse. Potrivit unor surse, el nu a putut să explice ce caută în zona în care a fost comisă crima. După ce a fost interogat, însă, polițiștii l-au eliberat, pentru că nu au fost găsite probe care să arate că el e ucigașul. Individul ar fi un om al străzii, potrivit presei bulgare.

Noile informaţii vin după ce mii de oameni i-au adus un ultim omagiu ziaristei. La Ruse, bulgarii au stat la coadă pentru a aprinde lumânări pe un altar improvizat şi pentru a-şi exprima durerea faţă de moartea Viktoriei Marinova. Scene identice au avut loc şi la Sofia, unde oamenii au acuzat corupţia autorităţilor, pe care le-au comparat cu alte regimuri opresive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ