Râsul, medicament fără contraindicaţii

| 22 mai, 2014

Rasul este un medicament fara contraindicatii care stimuleaza imunitatea, tonusul muscular, starea generala de bine, creste tonusul ritmului cardiac si arde calorii. Acesta sunt doar cateva din beneficiile pe care le aduce o repriza sanatosa de ras, dar asta nu este tot. Pe lista cu beneficii pentru sanatate pe care le aduce rasul este si acela de a stimula memoria.

Râsul calmează durerea

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca memoria de scurta durata este activata dupa o portie sanatoasa de ras, mecanismul prin care acesta actioneaza fiind acela de a reduce nivelul hormonilor de stres, despre care se stie ca blocheaza memoria de scurta durata. Rasul functioneaza ca un medicament cu dublu rol. Scade nivelul stresului, fapt masurabil efectiv cu aparate care monitorizeaza efectele stresului la nivelul vaselor de sange (in fapt cele mai afectate de stres si hormonii de stres, cu toate efectele negative ale acestui proces fiziologic: maini si picioare reci, tensiune arteriala si ritm cardiac crescut si descarcare crescuta de adrenalina cu puternic efect oxidant si producatoare de radicali liberi) si creste vascularizearea la nivel cerebral ceea ce stimuleaza mecanismele memoriei de scurta durata.

Râsul, tratament naturist pentru memorie

Oamenii de stiinta de la Universitatea Loma Linda din California au cerut unui grup de 20 de adulti sanatosi sa priveasca un material video amuzant timp de 20 de minute, iar in acest interval alti voluntari au stat in liniste, fara sa priveasca vreun film. Dupa experiment, voluntarii din ambele grupuri au fost supusi unui test de memorie si li s-au prelevat mostre de saliva pentru detectarea nivelului de cortizol, denumit si hormonul stresului. Rezultatele au aratat ca persoanele care au urmarit filmul amuzant au avut performante mai bune in ceea ce priveste memoria pe termen scurt decat acelea care nu au ras.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ