Rata şomajului din Germania a scăzut la 6,3%, cel mai redus nivel din 1990

| 02 dec, 09:43

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Germania a scăzut în noiembrie mai mult decât estimau economiştii, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la un nivel minim record, semn că firmele din cea mai mare economie europeană fac faţă încetinirii de pe pieţele emergente, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat, marţi, că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât luna trecută cu 13.000, până la cifra ajustată de 2,77 milioane de persoane. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la o scădere cu 5.000 de persoane şi la menţinerea ratei şomajului. 

Luna trecută, rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, a scăzut la 6,3%, de la 6,4% în octombrie. Este cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990. 

'Perspectivele pieţei forţei de muncă din Germania rămân robuste. Economia este solidă, vor fi create probabil noi locuri de muncă, iar numărul de angajaţi va creşte, chiar dacă se va menţine actualul nivel al ratei şomajului', a apreciat Andreas Rees, economist la UniCredit SpA în Frankfurt. 

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut cu aproximativ 6.000 în vestul Germaniei şi cu aproximativ 8.000 în estul Germaniei, a anunţat Oficiul Federal pentru Muncă. 

Conform datelor Eurostat, rata şomajului în zona euro a scăzut în octombrie la 10,7%, de la 10,8% în septembrie. 

Analiştii susţin că poziţia fiscală solidă a Germaniei, situaţia foarte bună a pieţei de muncă, inflaţia scăzută, declinul semnificativ al preţului la ţiţei, deprecierea euro şi noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ