Războiul dintre taberele Udrea şi Blaga, faza pe judeţe

| 11 iun, 2013

Aripa Udrea din PDL începe să suporte consecinţele pierderii alegerilor pentru preşedinţia partidului. După ce mai mulţi contestatari ai lui Vasile Blaga au fost înlăturaţi, sau obligaţi să părăsească partidul, acum s-a trecut la grupul din jurul Elenei Udrea. În acest sens, Florin Popescu, un nume greu al taberei Udrea, a fost înlăturat de la conducerea PDL Dâmbovița. Explicaţia: nu funcţionează organizaţia.

Este interesant cum într-o perioadă în care în PDL nu mai funcţionează nimic, se găsesc din senin tot felul de vinovaţi. Conducerea partidului pare că nu vede proasta organizare de la nivel central, dar sunt foarte atenţi la modul de funcţionare al structurilor teritoriale. Motivul invocat de către conducerea PDL pentru demiterea lui Popescu este unul hilar, în condițiile în care realitatea îi contrazice. PDL Dâmbovița, cu proasta organizare pe care au invocat-o capii partidului, în acest moment are printre cele mai multe primării câştigate.

Şi mai interesantă este numirea vicepreşedintelui interimar. Locul lui Florin Popescu a fost luat de Liviu Negoiță, despre care după ce a părăsit primăria Sectorului 3 al Capitalei au ieşit la iveală toate neregulile pe care le-a făcut în timpul mandatului. Primarul panseluţă a tot încercat în ultima vreme să revină în prim planul politicii româneşti, însă până în acest moment nu prea i-au ieşit aceste tentative. Vasile Blaga în lipsă de oameni preferă să resusciteze politicieni trecuţi pe linie moartă, punându-le pe tavă conducerea unor organizaţii importante pentru partid.

Tactica lui Blaga este una foarte simplă. Încearcă să elimine din partid toate vocile care îi sunt împotrivă. Florin Popescu, un cunoscut apropiat al Elenei Udrea încă de pe vremea în care aceasta era ministrul Dezvoltării, în toate intervenţiile sale din ultimele luni a fost un aprig susţinător al candidaturii acesteia pentru postul de preşedinte al PDL. După ce Udrea a pierdut alegerile toată lumea aştepta momentul în care valul răzbunător al lui Blaga va începe. A preferat să o ia mai întâi cu reformiştii lui Macovei, pentru ca acum să ajungă la greii lui Udrea.

Prin înlăturarea opoziţiei din partid, Blaga tinde să transforme PDL într-un partid personal, axat pe figura liderului. În acest fel PDL va cunoaşte o dispariţie uşoară de pe scena politică. Deciziile în cadrul PDL se iau doar de către o tabără, mai bine zis de un grup de conducere de la centru.

Este de urmărit modul în care se vor derula evenimentele în acest caz, deoarece Florin Popescu are susţinerea primărilor şi a organizaţiilor din judeţul Dâmbovița. Impunerea unui lider la conducerea filialei județene de la centru va crea în sânul PDL multă nemulţumire, iar organizaţiile din teritoriu ar putea reacţiona la un astfel de comportament.

Vasile Blaga în încercarea sa de a-şi arăta autoritatea în partid face unele greşeli nepermise şi chiar sinucigaşe. Înlăturarea lui Florin Popescu, unul dintre baronii din perioada guvernării PDL, este una dintre ele.

Astfel, am asistat la următoarea etapă din conflictul dintre taberele Udrea – Blaga. S-a trecut de la faza centrală, la faza pe judeţe, acolo unde susţinătorii lui Udrea ar trebui să se teamă pentru scaunul lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ