Răzvan Băncescu, director ASPA: nu mă simt responsabil de moartea copilului muşcat de câinii maidanezi

| 04 sep, 2013

Răzvan Băncescu, şeful Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat miercuri, după ce a fost audiat de procurorii Parchetul General, că nu se simte responsabil de incidentul în urma căruia un copil de 4 ani a murit după ce a fost atacat de câini fără stăpân pe un teren de lângă Parcul Tei din Capitală.

La ieşirea din sediul Parchetului General, el a răspuns negativ la întrebarea dacă se simte responsabil de moartea copilului, susţinând că incidentul respectiv s-a petrecut pe un spaţiu "strict privat". El a adăugat că a fost chemat de procurori pentru a da declaraţii în calitate de martor şi le-a adus anchetatorilor mai multe documente, conform Agerpres.

Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA va introduce o măsură privind controlul post-adopţie şi va realiza o centralizare a tuturor câinilor care au fost de ONG-uri de la ASPA. Parchetul General a anunţat miercuri că a preluat ancheta în acest caz de la Parchetul Capitalei, motivele fiind complexitatea cauzei şi 'intensa mediatizare'.

Luni, în jurul orei 12:00, o femeie a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut în parc unul dintre cei doi nepoţi, aceştia având patru şi, respectiv, şase ani. La scurt timp, copilul de şase ani a venit la bunica lui şi i-a spus că fratele său este încolţit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era fără suflare. La faţa locului au venit şi poliţişti de la Secţia 7, care au constatat că victima nu mai prezenta semne vitale.

Firma de pază care asigura serviciile pentru societatea comercială SC Laguna Tei SRL, pe spaţiul unde a avut loc incidentul, a primit o amendă de 2.000 de lei de la poliţişti, pentru că nu avea un plan de pază, iar paznicul a fost sancţionat cu 300 de lei.

ASPA este instituţia care se ocupă cu gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Bucureşti, având ca atribuţii: capturarea, transportul, cazarea, vaccinarea, deparazitarea, sterilizarea şi microciparea câinilor fără stăpân.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ