Răzvan-Eugen Nicolescu, validat pentru portofoliul de ministru delegat pentru Energie

| 04 mar, 2014

Răzvan-Eugen Nicolescu a primit votul favorabil din partea a 36 de membri votanţi, în timp ce şapte voturi au fost împotrivă şi trei abţineri.

Ministru delegat pentru Energie a fost audiat marţi de către Comisia pentru industrii şi servicii respectiv Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, precum şi Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat. 

Răzvan Nicolescu a fost propus, la 3 martie 2014, ministru delegat pentru Energie în Guvernul Ponta III. În vârstă de 36 de ani, Nicolescu este vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). 

A absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Energetică. În anul 2008 a absolvit un program MBA al Solvay Business School (Bruxelles, Belgia). 

În perioada 2006-2008, acesta a fost reprezentatul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie. În 2007-2008, a făcut parte din grupul de dialog Uniunea Europeană - Federaţia Rusă pe strategii energetice comune, iar, în 2008, a fost membru în Consiliul Consultativ al Agenţiei Europene Euratom. 

În 2009, a fost desemnat de către Consiliul Uniunii Europene în Consiliul de Supraveghere al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie. De asemenea, Nicolescu este şi director de afaceri publice şi reglementare al Petrom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ