Reacția lui Tolontan, după publicarea listei unităților medicale cu probleme în privința dezinfectanților

| 06 mai, 16:24

Jurnalistul Cătălin Tolontan a reacționat în contextul publicării listei de spitale unde există dezinfectanți care au ieșit cu probleme la testele făcute de Ministerul Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, arătându-se de-a dreptul îngrozit de aceste dezvăluiri, în contextul în care situația prezentată de Patriciu Achimaș Cadariu era total diferită față de realitate.

"Nu numărul de probe este relevant, ci numărul de spitale. Ei nu au comunicat numărul de spitale și, ca să nu aflăm câte sunt, sunt undeva în jur de 20% de spitale cu care avem probleme, spitalele mari din București și din provincie, vorbim de mult mai mulți pacienți care au fost puși în pericol", a afirmat Tolontam.

"Acum vedem de ce au ascuns numărul spitalelor. Ca să restabilești încrederera, ai nevoie de un moment de adevăr. Pe mine mă interesează numărul de unități medicale pentru că acolo sunt internați oameni. Dacă ai 50 de spitale, asta schimbă cifrele cu totul, sunt zeci de oameni, sunt și spitalele de la Colectiv. Până și la cel mai superficial dintre controale se leagă lucrurile, vă dați seama pe ce mână moartă au mizat acești oameni când au făcut controale?", a adăugat jurnalistul.

"Pe listă sunt trei spitale extrem de importante, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar și Spitalul Pantelimon, spitale unde au ajuns o serie de victime de la Colectiv", a evidențiat Cătălin Tolontan. "Dacă ar da dimensiunile spitalelor, ne-am îngrozi, pentru că ne-am da seama că se vorbea despre o cifră infimă, de 5% și acum aflăm că e de 20%. Își bat joc de pacienți, cum să crezi că nu se vrea mușamalizarea? Ei știau că se află spitalele astea, încet încet, le-am fi aflat probabil pe toate într-o săptămână".

Acesta continuă prin a evidenția că o asemenea situație reprezintă o problemă de siguranță națională, în contextul în care cu respectivele produse se dezinfectează și se sterilizează instrumentele medicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ