UPDATE Reacţia lui Ponta la atacurile lui Băsescu: Din nefericire pentru el, nu mai are guvern

| 22 iul, 2013

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită de lucru în Spania, afirmă că nu doreşte să comenteze în niciun fel ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, deoarece îi este indiferent ce anume a spus şeful statului, adăugând : "Să fie sănătos preşedintele !" La câteva ore a spus că preşedintele, din păcate pentru el, nu mai are guvern.

'Domnul Băsescu - din păcate pentru el, din fericire pentru noi - nu se poate obişnui cu gândul că nu mai are un Guvern de slugi, cum a avut cu Boc şi cu Ungureanu. Pe mine nu mă interesează părerea domnului Băsescu nici despre ce se întâmplă cu fondurile europene. Am văzut ce s-a întâmplat în epoca în care se ocupa el de fonduri europene - le-au blocat pe toate. Nu mă interesează părerea domniei sale nici despre cum e la CFR Marfă, pentru că în 2008 CFR Marfă era pe profit, din 2009 a trecut pe pierdere, tot cu domnul Băsescu şi ai lui. Realmente e ultimul care ne poate da sfaturi, pentru că în situaţia rea în care am ajuns în 2011-2012 am ajuns sub conducerea domniei sale', a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Afirmaţia sa vine după ce Traian Băsescu a criticat felul în care Guvernul a elaborat acordul de parteneriat între Executivul român şi Comisia Europeană. Băsescu a mai spus că Ponta ar trebui să-şi asume 'responsabilitatea politică' în cazul privatizării CFR Marfă.

'Pentru domnul Băsescu pot simţi repulsie, dispreţ, lehamite, de ce? Pentru că în acest moment România are nişte lucruri importante de făcut. Într-adevăr, am deblocat fondurile europene, trebuie să le cheltuim; într-adevăr, avem nişte investiţii importante, trebuie să le finalizăm; într-adevăr, vrem să facem o reformă importantă în administraţie, trebuie să o şi punem în practică. (...) Deci avem lucruri grele, importante. Că ai tot timpul un personaj politic cum e domnul Băsescu care face ce a făcut întotdeauna - scandal, ceartă minciuni, treburile domniei sale...', a adăugat şeful Guvernului.

Victor Ponta a plasat criticile preşedintelui Băsescu în contextul înregistrării Partidului Mişcarea Populară, anunţată pentru marţi, şi a afirmat că şeful statului 'e ca un om în campanie'.

'Fiecare face ce poate, eu aştept, ca toţi românii, ca pe o uşurare pentru ţară să-şi termine o dată mandatul', a completat premierul.

El a precizat că va încerca, în cursul săptămânii viitoare, când va avea loc rectificarea bugetară, să identifice resursele financiare pentru reducerea TVA la pâine.

'Nu cred că românii aşteaptă de la mine să consum foarte multă energie şi timp certându-mă cu domnul Băsescu. Cred că oamenii aşteaptă de la mine, de la Guvern, de la USL, să vadă ce reuşim să facem pe zona economică, ce reuşim să facem apropo de pensii. Sunt foarte mândru că, până la urmă, cu greu, ne-am ţinut de cuvânt faţă de acea categorie a pensionarilor militari, vreau să reuşesc săptămâna viitoare să găsesc resursele financiare să-i conving şi pe cei de la FMI să reducem TVA la pâine', a afirmat Ponta. 

În context, el a spus că şi în Spania TVA este diferenţiat - de 10%, spre deosebire de TVA general, de 21%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ