Reacţii după propunerea lui Sevil Shhaideh în funcţia de premier

| 21 dec, 13:16

Propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru, Sevil Shhaideh, a generat reacţii în rândul partidelor politice. Opoziţia a fost luată prin surprindere de anunţul lui Liviu Dragnea. Unii parlaementari au mărturisit că, pentru ei, Sevil Shaidehh este o necunoscută. Cu toţii sunt convinşi, însă, că Guvernul va fi condus din umbră de Liviu Dragnea.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, este de părere că doamna nu are anvergura unui prim-ministru. De cealalată parte fostul premier Victor Ponta consideră că este o persoană competentă şi de încredere.

Raluca Turcan, preşedintele PNL, a declarat că propunerea lui Sevil Shhaideh în funcţia de prim-ministru, este o propunere care arată obsesia de control a lui Liviu Dragnea, o propunere care te duce cu gândul la momentele în care guvernul era condus prin interpuşi.

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri că propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru - Sevil Shhaideh - este foarte bună şi de nerefuzat de preşedintele Klaus Iohannis. 

'Am o părere foarte bună despre Sevil, am lucrat cu ea foarte bine şi cât a fost secretar de stat, după cum ştiţi am propus-o ca ministru. A fost un ministru foarte bun şi îi urez succes. Chiar cred că este o femeie foarte echilibrată şi, repet, cât am lucrat cu ea am lucrat foarte bine şi o respect foarte mult. Mi se pare o propunere foarte bună. O votez cu plăcere dacă vine în Parlament', a afirmat Ponta, la Camera Deputaţilor. 

El a adăugat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, are încredere în Sevil Shhaideh aşa cum şi el a avut când a propus-o ministru al Dezvoltării.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat, potrivit Agerpres, că, după aflarea numelui premierului propus, UDMR a decis să semneze miercuri protocolul de colaborare în Parlament cu PSD-ALDE. 'Noi am avut o înţelegere că până când nu cunoaştem persoana premierului nu vom semna protocolul de colaborare în Parlament. După ce am fost informaţi despre persoana premierului ne-am consultat între colegi şi, conform mandatului care a fost dat de grup, astăzi vom semna protocolul de colaborare PSD-ALDE', a declarat Korodi. Despre premierul propus de Liviu Dragnea, Korodi Attila, fost ministru al Mediului, a spus că este pregătit din punct de vedere profesional şi rămâne de văzut dacă va avea şi o susţinere politică solidă.

Traian Băsescu, PMPLa noi nu are importanţă cine este şeful Guvernului, noi suntem în opoziţie. Aşteptam instalarea Guvernului. Eu nu o cunosc pe doamna, doar am auzit câte ceva. Am auzit că a fost ministrul la Dezvoltare regională după Dragnea. Dacă o întâlnesc, nu ştiu cine-i.

Nicuşor Dan, preşedintele USRAnunţul cel mai important pe care l-a făcut Dragnea este că nu va fi prim-ministru. Schimbă legea ca să aibă un profit de grup şi nu un profit public, în interesul cetăţenilor. Singurul criteriu pe care l-a făcut a fost loialitatea faţă de sine însuşi şi frica ca nu cumva dând această putere unei persoane importante din partid, aceasta să nu îi preia locul.

Doamna nu are anvergura unui prim-ministru. O unosc personal din Ministerul Dezvoltării. A fost dintre cei care au susţinut atunci modificarea legii urbanismului care să permită din nou speculatorilor imobiliari să facă blocuri, case pe spaţii verzi. Această numire rezumă modul în care va guverna PSD, a declarat Nicuşor Dan.

Cristian Ghinea, fostul ministru al fondurilor europene (USR)Este o propunere dezamăgitoare un om de paie numit de Dragnea la Ministerul Dezvoltarii.

Gigel Ştirbu (PNL): O propunere dezamăgitoarea pentru întreaga ţară.

Teodor Meleşcanu (ALDE): Este o propunere extrem de serioasă, un om cu competeţe, are şi avantajul de a fi femeie şi are avantajul că lucrând cu Dragnea mulţi ani, sunt sigur că va exista o colaborare bună.

Tag-uri: Sevil Shhaideh
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ