Realizările deputatului Andrei Dolineaschi în prima sesiune parlamentară a anului 2013

| 10 iul, 2013

După prima sesiune parlamentară din acest an, preşedintele PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, a tras linie şi a numărat nici mai mult nici mai puţin de 10 propuneri legislative, patru declaraţii politice şi o vizită de lucru în China, se arată în raportul de activitate parlamentară al deputatului.

Cele mai multe propuneri legislative ale deputatului Andrei Dolineaschi au vizat aspecte de ordin social. Astfel, parlamentarul social-democrat a inițiat alături de colegii săi mai multe legi care vizează rezolvarea unor probleme de ordin social, precum reducerea termenelor de plată pentru indemnizația de creștere a copilului și stabilirea unui termen exact pentru începerea plăților către mame, simplificarea evaluărilor pentru persoanele cu handicap sau plafonarea tarifelor operatorilor de transport pentru deplasarea elevilor care învață în altă localitate decât în cea de domiciliu.

Cea de-a două direcţie dea cţiune a deputatului Dolineaschi a fost reprezentată de reluarea proiectului din mandatul precedent privind combaterea migrației politice. În acest sens, reprezentantul PSD a revenit cu modificarea Statutului parlamentarilor și legea referendumului, pentru combaterea migrației politice, iar ambele propuneri legislative au primit deja avizul favorabil al Consiliului Legislativ. În condițiile amânării revizuirii Constituției, proiectul deputatului social-democrat rămâne singura cale care ar putea pune capăt fenomenului de migrație politică. Conform proiectului, dacă un parlamentar își schimbă statutul politic pe care l-a avut când a fost ales, respectiv dacă se înscrie în alt partid sau renunță la partidul său, atunci se va organiza un referendum în colegiul său uninominal, astfel încât alegătorii să se poată pronunța dacă sunt de acord cu o astfel de schimbare sau nu.

A treia direcție de acțiune şi ultima a deputatului Dolineaschi a fost în domeniul fiscal, unde acesta a propus impozitarea jocurilor de noroc online, care în prezent nu sunt supuse taxării. Prin fiscalizarea acestui domeniu, Romînia va putea obține o sursă suplimentară de venituri la bugetul de stat. Ca urmare a acestei inițiative, Guvernul a decis înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a cărui misiune principală va fi de a obține taxe de la operatorii de jocuri de noroc prin internet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ