Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu a murit la vârsta de 70 de ani

| 04 apr, 11:42

Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu a murit, vineri seară, la vârsta de 70 ani, în locuinţa sa din Buciumeni, Dâmboviţa.

Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945, la Bacău. A absolvit Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale a Universităţii Bucureşti (secţia franceză-spaniolă), iar din 1969, acesta a lucrat la Radiodifuziunea Română, redacţia emisiunilor pentru străinătate, secţia franceză.

A fost una dintre vocile "Radio Vacanţa", iar după decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii "Matinalului", la Radio România Actualităţi, şi, mai apoi, al "Sfertului Academic". Totodată,
Paul Grigoriu a fost redactor-şef al Programului III (Radio România Tineret) şi, din 1992, director general adjunct al Radiodifuziunii Române.

Grigoriu a debutat cu poezie în revista Amfiteatru, în 1967. Prima sa carte a fost "Anatomia unei străzi", apărută în 1992 şi a fost urmată de "Vară franceză (Un romantic la Paris)" (1998),
"Moştenirea tinichigiului" (2000) şi "Radiografii. 1969-1989"(2000) și "G de la Gugiumeni. Falsă monografie" (2013).

Paul Grigoriu a primit, de la doi preşedinţi ai României, Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciului Credincios.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ