Reciclarea lui Liviu Negoiță

| 27 apr, 2013

În iunie 2012 Liviu Negoiță a suferit o înfrângere usturătoare în fața nou-venitului Robert Negoiță în lupta pentru Primăria Sectorului 3, ceea ce l-a determinat ca pentru o perioadă de câteva luni să se retragă de pe scena mare a politicii românești.

Această „pauză de imagine”, așa cum o numesc artiștii, nu a durat decât căteva luni, până săptămânile trecute, când Liviu Negoiță a revenit în conducerea PD-L ca prim-vicepreședinte. Care să fie motivul acestei reveniri, mai ales că vorbim de un personaj cu un trecut îndoielnic, apropiat de Traian Băsescu și Elena Udrea?

 

După ce a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte, Negoiță pare să fi devenit portavocea PD-L, în dauna președintelui partidului, Vasile Blaga. Negoiță este cel care a anunțat că PD-L va avea în toamnă alegeri interne pentru desemnarea unui candidat la prezidențiale, Negoiță este cel care a anunțat depunerea unei sesizări la CCR pe tema legii retrocedărilor și tot el este cel care a început ofensiva împotriva lui Crin Antonescu, în calitate de prezidențiabil al USL. Se pare că PD-L a realizat că Blaga și-a epuizat capitalul de imagine, așa că au decis să-l recicleze pe fostul primar al Sectorului 3.

 

În lipsa unui Blaga activ, Negoiță și-a asumat rolul de „pacificator” și vrea ca în interiorul partidului să nu mai existe conflicte, fiind totodată cel care dorește să facă ordine în PD-L. El a afirmat că cei care „trag cu ochiul” la alte partide, cum ar fi PSD, sunt liberi să plece, iar cei care rămân trebuie să formeze o echipă și să se încadreze în limitele statutului partidului.

 

Dacă PD-L consideră că se poate reorganiza în jurul lui Negoiță, atunci această strategie denotă faptul că pedeliștii nu au învățat nimic din rezultatul alegerilor din 9 decembrie, dar mai grav, lipsa acută de cadre și de persoane noi din partid. Nu poți să ieși la înaintare cu un personaj precum Negoiță, arhicunoscut pentru contractele dubioase desfășurate cu societăți de construcții apropiate de PD-L, cât a fost la conducerea primăriei Sectorului 3, un om din cauza căruia România a suferit o procedură de infringement, ca urmare a licitațiilor dubioase desfășurate în mandatul său. Mai mult, un astfel de personaj este vehiculat pe lista scurtă a candidaților la președinție din partea PD-L.

 

De asemenea, recent, Liviu Negoiță l-a lăudat pe Emil Boc, afirmând că acesta este o variantă reală pentru cursa prezidențială din 2014. Așadar, noua „mână dreaptă” a lui Vasile Blaga pare mai atașat de fostul lider al partidului, decât de cel actual, ceea ce mărește controversele din jurul cooptării acestuia în noua conducere a PD-L, și motivele pentru care aceasta a fost făcută. Să fie Negoiță planul de salvare, sau cel care va bate și ultimul cui?

 

Tag-uri: liviu negoita, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ