Record în lume artei: Un tablou de Picasso a devenit cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată

| 12 mai, 08:37

Un tablou în ulei pictat de Pablo Picasso a stabilit un nou record mondial de preţ şi a devenit cea mai scumpă operă de artă din lume tranzacţionată la licitaţie, cu ocazia unei vânzări speciale ce a fost organizată de casa Christie's, pe 11 mai.

 

"Les femmes d'Alger (Version "O")", o vibrantă operă cubistă ce a fost vândută ultima dată la licitaţie în anul 1997, când preţul de achiziţie a fost de aproape trei ori mai mare decât cel estimativ, a fost cumpărată pentru preţul de 179,4 milioane de dolari, relatează Sky News. Anterior, experţii casei Christie's au evaluat pictura la preţul de 140 de milioane de dolari.

Tabloul lui Picasso a stabilit astfel recordul pentru cea mai scumpă opera de artă adjudecată vreodată la licitaţie. Anterior, tripticul "Three Studies of Lucian Freud", realizat de Francis Bacon, care a fost vândut cu 142,4 milioane de dolari, deţinea acest titlu.

Alte câteva opere de artă au fost vândute cu preţuri mai mari, dar acele tranzacţii au fost realizate pe piaţa privată, nu la licitaţii.

Pablo Picasso a pictat o serie de 15 variaţiuni după celebrul tablou "Les femmes d'Alger", de Eugène Delacroix, între decembrie 1954 şi februarie 1955, desemnându-şi versiunile cu litere de la "A" la "O". Picasso a conceput această serie de 15 picturi ca o elegie dedicată prietenului şi rivalului său Henri Matisse, care murise cu doar câteva săptămâni înainte ca artistul spaniol să înceapă acest proiect artistic.

În ultimii ani, tabloul "Version O" a fost expus în galerii şi muzee prestigioase - Luvru din Paris, National Gallery din Londra şi Tate Britain din Londra.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 07:35
Sergbgb
Do you know what holiday it is today?
Do you know what holiday it is today?
We are used to the fact that we know only religious and public holidays and celebrate only them.
I found out about this only yesterday after visiting the site https://whenisholiday.com/.
It turns out that every day there are from 2 to 10 different holidays that surround us and make our lives happier.
Here is one of the holidays that will be today:
https://whenisholiday.com/america/when-is-national-whiskey-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-doughnut-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-margarita-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-secretary-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-son-and-daughter-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-lineman-appreciation-day-2019.htmlhttps://whenisholiday.com/world/when-is-national-kindness-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-spoil-your-dog-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/world/when-is-national-soccer-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-upsy-daisy-day-2017.html

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ