Recuperarea creanțelor de la CFR a mărit de patru ori profitul CEZ în România

| 27 iun, 2013

Grupul ceh CEZ a avut anul trecut în România un profit net de 189 milioane de lei, de peste patru ori mai mare faţă de cel din 2011, de 45 milioane de lei, rezultat influenţat semnificativ de recuperarea unor creanţe de la CFR.

"Datoria CFR a fost de 314 milioane de lei, iar impactul în profitul net al recuperării acesteia a fost de 150 milioane de lei. Suma colectată de la CFR include datoria din 2012, precum şi creanţe din anii anteriori, care au fost provizionate în contabilitate", a declarat joi într-o conferinţă de presă directorul financiar al CEZ România, Karel Kral. Fără impactul recuperării datoriei de la CFR, profitul net al grupului ceh în România a crescut anul trecut cu 10%.

Cifra de afaceri a urcat de la 1,7 miliarde de lei în 2011 la 1,9 miliarde de lei anul trecut.

Grupul ceh avea pe piaţa locală, la sfârşitul anului trecut, 1.839 de angajaţi, de la 1.971 în 2011. "Pe distribuţie am avut o scădere uşoarã a energiei distribuite, declin care continuă şi în 2013", a spus Kral.

CEZ Distribuþie a avut anul trecut un EBITDA de 289 milioane de lei şi a distribuit un volum de 6.978 GWh de electricitate. Investiţiile derulate anul trecut pe partea de distribuţie a electricităţii au totalizat 238 milioane de lei.

CEZ operează în România o capacitate de producţie a electricităţii de 600 MW. Din această activitate, grupul a înregistrat venituri financiare de 443 milioane de lei şi un EBITDA de 300 milioane de lei.

Tag-uri: CEZ, CFR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ