Reducerea consecinţelor catastrofelor naturale, o prioritate pentru ONU

| 21 mai, 2013

Lumea trebuie să conştientizeze riscul de a se înmulţi catastrofele naturale în urma încălzirii climei, pentru a limita pierderile umane şi economice, a avertizat marţi Jan Eliasson, secretar general adjunct al ONU, potrivit AFP.

'Trăim într-o epocă de dezastre naturale în masă care devin şi mai nefaste din cauza schimbărilor climatice', a estimat Eliasson, la Geneva, la deschiderea unei conferinţe desfăşurate cu participarea a aproape 4.000 de reprezentanţi ai unor guverne, organizaţii internaţionale, universităţi şi ai sectorului privat. 'Ele sunt mai frecvente şi mai grave', a avertizat acesta.

Eliasson a cerut definirea unei strategii internaţionale pentru diminuarea riscurilor, la care să fie asociat sectorul privat nu numai pentru a salva vieţi, ci şi pentru a limita pierderile economice şi impactul asupra dezvoltării.

'Schimbările care intervin includ creşterea valurilor de căldură în intensitate şi frecvenţă, ploile extreme şi consecinţele creşterii nivelului mării', a subliniat Rajendra Pachauri, şef al secţiunii interguvernamentale privind schimbările climatice.

Pachauri a exclus, totuşi, posibilitatea ca tornada devastatoare care a lovit recent statul american Oklahoma să fie o consecinţă a schimbărilor climatice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ