Referat DNA: Sorin Alexandrescu şantaja operatorul de cablu pentru un contract de 36 milioane euro

| 31 mai, 2013

Referatul procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie arată că Sorin Alexandrescu, şeful Antena TV Group, ar fi încercat să şantajeze reprezentantul companiei RCS & RDS pentru un contract de 36 de milioane de euro, respectiv o taxă de 7,2 milioane de euro pe an plătită în contul trustului Intact.

Referatul dat publicităţii de către Direcţia Naţională Anticorupţie arată că în intervalul 16.04.2013 - 24.05.2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al S.A. Antena TV Group S.A. a constrâns, în mod repetat, partea vătămată, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta  viaţa personală şi cariera profesională.

Procurorii precizează că inculpatul Sorin Alexandrescu a urmărit să-l determine pe cel şantajat să semneze în numele companiei un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat.

Referatul DNA arată că pe 16.04.2013 Sorin Alexandrescu s-a întâlnit cu reprezentantul RCS&RDS şi i-a adus la cunoştinţă că are în posesia sa un contract încheiat în anul 2009, al cărei asociat unic este numitul...

Grupului de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, a dat publicităţii un contract prin care una din afacerile lui Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal a fost finanţată cu 1,7 milioane de euro de către RCS&RDS.
În 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro în schimbul unor servicii şi drepturi derizorii, mai precizează sursa citată.

Procurorii anticorupţie menţionează în referat că inculpatul Alexandrescu amintea de un contract semnat de partea vătămată în numele companiei pe care o reprezintă, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

"În accepţiunea inculpatului, contractul respectiv reprezintă, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro de numitul (...) în schimbul căreia acesta din urmă a întreprins demersuri în a susţine compania(...) în câştigarea licitaţiei organizate de (...) privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în cadrul (...)"

Practic, Sorin Alexandrescu făcea trimitere la modul cum a reuşit Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS/RDS, să câştige  în martie 2008 licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I pentru următoarele trei sezoane (2008-2011). Cele două companii au plătit atunci de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro pentru a difuza meciurile din prima ligă de fotbal.

"Inculpatul i-a comunicat părţii vătămate că pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa sa, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea unui contract în numele societăţii pe care o reprezintă cu Antena TV Group S.A. având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului menţionat anterior pe o perioadă de 5 ani, la preţul de 0,6 euro/abonat/lunar. Totodată, încheierea unui asemenea contract ar determina stingerea tuturor litigiilor existente între S.C. şi Antena TV Group SA.

Pe data de 22.04, Sorin Alexandrescu mai scade din pretenţiile sale şi precizează că perioada de derulare a contractului va fi de 5 ani, iar preţul total de 20 milioane euro (4milioane euro/anual).

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ