REFERATUL DNA: Horea Uioreanu era NEMULŢUMIT că nu-şi primea BANII la timp

| 01 iun, 2014

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, era nemulţumit că nu îşi primea la timp tranşele de mită de la omul de afaceri Vasile Pogăcean şi a refuzat să i se reducă comisionul de la 15% la 10%, se arată în referatul DNA.

'(...) Faţă de nivelul sumelor alocate şi cuantumul negociat al mitei, la finele lunii februarie 2014, în mod evident inculpatul Pogăcean Vasile era restant la plata tranşelor mitei cu aproape 300.000 lei. De altfel, inculpatul Pogăcean Vasile a încercat să negocieze cu inculpatul Uioreanu Horea reducerea comisionului de la 15% la 10%, apreciind că nu va face faţă plăţilor tranşelor de mită ce vor urma. Negocierea a rămas fără rezultat. La data de 21 martie 2014 Pogăcean l-a contactat pe Pop Răzvan căruia i-a cerut o întâlnire ce s-a derulat în restaurantul 'Fabrica de Bere' din Cluj Napoca. Cu prilejul discuţiei purtate, ce a fost înregistrată ambiental, Pogăcean a cerut de la interlocutor detalii privind felul în care vor avea alocările bugetare în anul în curs. Totodată, acesta a promis remiterea sumei de 10.000 lei către preşedintele CJ Cluj şi a cerut consilierului acestuia să-i transmită că va menţine promisiunea de plata în procent de 15% din sumele alocate dacă va beneficia de alocări integrale şi nu de plăţi parţiale ale contractelor', se precizează în referatul DNA, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, 'pe parcursul discuţiei purtate, Pogăcean a admis că este restant la remiterea tranşelor mitei convenite, restanţă pe care o justifică de circuitul foarte anevoios al banilor, sub nivelul său de aşteptare, însă s-a arătat decis să achite toate restanţele potrivit promisiunii sale'. 'Acesta a subliniat că este o persoană de încredere şi că dacă vreodată va fi chestionat despre înţelegerile convenite cu preşedintele CJ Cluj nu va recunoaşte nimic: Pogăcean Vasile - Doamne fereşte, eu să mă tai cu drujba că nu zic nimică. Înţelegi ce îţi spun?', se arată în referatul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, cu ajutorul lui Uioreanu, firma SC Sinai Comimpex a lui Vasile Pogăcean a beneficiat de suma totală de 3.174.000 lei în anul 2013, iar aferent acestei sume, potrivit celor promise de Pogăcean, Uioreanu urma să primească, cu titlu de mită, suma totală de 476.100 lei (calculată la un procent de 15%).

În perioada mai 2013 - februarie 2014, Pogăcean Vasile a remis preşedintelui CJ Cluj prin intermediul consilierului acestuia, Pop Răzvan, suma totală de 114.500 de lei.

Horea Uioreanu a primit mandat de arest preventiv de 30 de zile pentru corupţie, în urma unei hotărâri pronunţate joi de Curtea de Apel Cluj. De asemenea, au fost arestaţi preventiv pentru aceeaşi durată şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, cercetaţi în acelaşi dosar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ