Referendum eșuat. Câți au votat "DA" și "NU"

| 08 oct, 10:37

Referendum pentru familie // După numărarea a 98,3 la sută dintre voturi, BEC a anunțat modul cum au votat cele 3,7 milioane de persoane.

Referendum pentru familie // Astfel, rezultatele parțiale sunt:

Voturi valabile cu răspunsul DA: 3.461.581, adică 91,61%.

Voturi valabile cu răspunsul NU: 242.671, adică 6,42%

Voturi invalidate, nule: 74.414, adică 1,97%

La referendumul pentru familie au votat 20,96% dintre alegători, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central, disponibile la ora 9:00 și anunțate în această dimineață.

3.778.716 de persoane s-au prezentat la urne.

Românii au fost aşteptaţi la urne, pe 6 și 7 octombrie, la referendumul pentru redefinirea familiei.

Întrebarea la care alegătorii au trebuit să răspundă cu "DA” sau cu "NU" a fost: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Ce a însemnat votul "DA"

Votul "DA" a însemnat că sunteți de acord că o familie se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie

Ce a însemnat votul "NU"

Votul "NU" a însemnat că sunteți de acord că o familie va fi reprezentată de un cuplu format din două persoane de același sex.

SONDAJ / CITITORII REALITATEA.NET AU INTUIT CORECT

Realitatea.net a inițiat, pe 4 octombrie, prin intermediul paginii de Facebook, un sondaj de opinie pentru ca cititorii să aibă posibilitatea să își exprime alegerea privind referendumul pentru familie.

Întrebarea a fost "Cum vei vota la referendumul pentru familie?", iar variantele de răspuns au inclus toate posibilitățile: "Da", "Nu" și "Nu merg la vot".

De asemenea, pentru o corectă informare a cititorilor, site-ul realitatea.net a explicat ce înseamnă răspunsul "Da" și ce înseamnă răspunsul "Nu".

Până sâmbătă, 6 octombrie, la ora 11:30, erau peste 4.000 de voturi. Iată cum s-a votat!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ