REFERENDUM TURCIA: Un observator austriac evocă suspiciuni de fraudă

| 18 apr, 17:11

Este posibil ca rezultatul referendumului de duminică din Turcia să fi fost influenţat de nereguli, a declarat marţi Alev Korun, membru austriac al misiunii de observare a Consiliului Europei, transmite Reuters.

Potrivit acestuia, există suspiciunea ca până la 2,5 milioane de voturi să fi fost manipulate. 

Deşi legea permite doar folosirea de buletine oficiale, autoritatea electorală supremă a decis, împotriva legii, să fie admise şi buletine fără ştampila oficială, a explicat Korun pe postul de radio ORF. 

Premierul turc Binali Yildrim a anunţat duminică seara victoria "Da"-ului la referendumul asupra unei reforme a Legii fundamentale cu 51,36% din voturi. Prin acest referendum, Turcia deschide calea către un regim care concentrează puterea în mâinile unui singur om, preşedintele, în persoana lui Recep Tayyip Erdogan. Misiunea comună de observatori din partea OSCE şi a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a indicat luni într-un comunicat că referendumul din Turcia de pe 16 aprilie privind extinderea prerogativelor preşedintelui Erdogan s-a desfăşurat în condiţii inechitabile, critici respinse de acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ