"Regele vagoanelor", GRUIA STOICA, află astăzi sentința finală

| 29 sep, 08:26

Gruia Stoica, patronul GFR, se va prezenta astăzi în fața instanței pentru a afla sentința finală în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. În acelaşi caz este implicat și condamnat și avocatul Doru Boștină.

Gruia Stoica şi aşteaptă sentinţa finală. Acesta a fost condamnat în luna martie la patru ani de închisoare cu executare! Atât a primit omul de afaceri de la judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, în dosarul de corupţie privind privatizarea CFR Marfă. Alături de patronul Grupului Feroviar Român a fost condamnat şi avocatul Doru Boştină, la trei ani de închisoare, tot cu executare.

Procurorii au declanşat ancheta la începutul anului trecut. Patronul GFR a fost pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă după ce i-ar fi plătit avocatului Doru Boştină trei milioane de euro.

În schimbul acestor bani a aflat preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi firma sa.

Întrebat de reporterii Realitatea TV de ce este acuzat, Gruia Stoica a spus “o să aflăm, o să aflăm”.

La cererea DNA, judecătorii l-au trimis după gratii pe Gruia Stoica, iar pentru Doru Boştină s-a luat măsura controlului judiciar. În luna februarie 2014, anchetatorii au terminat cercetările şi au trimis dosarul pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

După mai multe înfăţişări, Gruia Stoica s-a plâns de mediatizarea excesivă a cazului său şi a mutat procesul la Ploieşti.

Supranumit "regele vagoanelor", Gruia Stoica a fost personajul principal în privatizarea eşuată a CFR Marfă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ