Regia Nucleară dă afară 1.500 de oameni

| 31 aug, 15:43

Administratorul special al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mehedinți asupra deciziei de disponibilizare colectivă a 1.525 de angajați, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Sorin Marinescu.

În acest context, aceștia urmează să intre în șomaj începând cu 1 octombrie 2015 și tot din această dată să primească venituri de completare, conform unui act normativ aprobat de Guvernul României.

"S-a ajuns la situația respectivă din cauza problemelor financiare de pe platformelor industriale ale sucursalelor Romag Prod și Romag Termo ale RAAN. În a doua etapă, la 31 martie 2016 vor mai fi trimiși în șomaj alți 520 de salariați, urmând ca să rămână pentru gestionarea apei grele și golirea instalațiilor de hidrogen sulfurat doar 150 de persoane", a precizat Marinescu.

Printr-o hotărâre de guvern s-a prevăzut alocarea de către Ministerul Economiei a 3.697.000 de lei pentru plata șomajului și a unor restanțe salariale ale disponibilizaților de la RAAN.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ