Ce reguli trebuie respectate pentru intrarea la cinema, teatru sau concerte

| 02 sep, 14:59

Sălile de spectacole şi cinema s-au redeschis de marţi, participarea publicului fiind posibilă cu respectarea unei reguli de distanţare şi de protecţie împotriva coronavirusului. Documentul ce reglementează activitatea teatrelor, cinema-urilor şi sălilor de spectacole a fost publicat, miercuri de către Ministerul Culturii, fiind realizat împreună cu Ministerul Sănătăţii.

La intrarea în sala de spectacol, participanții la eveniment vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei. Această distanță (de 1,5 metri) va fi marcată (cel puțin) în zona intrării/ieșirii sau în preajma casei de bilete.

Apoi, ca în cazul tuturor spațiilor închise, accesul participanților la spectacole va fi posibil doar dacă aceștia poartă mască (medicală/nonmedicală). Masca de protecție va trebui purtată pe toată durata spectacolului, astfel încât să acopere atât gura, cât și nasul.

De asemenea, spectatorii vor fi supuși unui triaj observațional la intrarea în spațiul de spectacole. Astfel, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3°C sau a celor ce refuză să le fie verificată temperatura. În cazul cinematografelor aflate în mall-uri, dacă spectatorii au fost deja verificați la intrarea în acesta, la accesul în sală nu li se va mai lua temperatura.

Intrarea și ieșirea din sala de spectacole se va face, așa cum apare în ordin, “gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație”. Mai exact, “accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor cât mai devreme posibil, fără a staționa pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală”. Pe de altă parte, ieșirea din sală se va face invers, respectiv începând cu rândurile cele mai apropiate de ieșirea din sală, pe ușile de evacuare.

Totodată, participanții la spectacole trebuie să știe că accesul în sală se va putea face cu o oră înainte de începerea spectacolului, nu doar cu câteva minute înainte, pentru a evita formarea unor mulțimi de oameni, lucru ce va fi menționat și pe biletul de intrare.

După cum stabilește Ordinul 3.142/1.495/2020, vizionarea spectacolului este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală și a purtării măștii de protecție. Cât despre așezarea în sală, același document prevede că spectatorii vor sta la o distanță de două scaune (va rămâne unul liber între doi spectatori), singura excepție făcându-se în cazul copiilor cu vârsta de până la 12 ani, care pot sta pe scaunul de lângă adultul însoțitor, iar un însoțitor poate sta lângă cel mult doi copii, fără a avea spații libere între ei.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ