Reguli noi împotriva cozilor din magazinele din Capitală: Se numără coșurile de cumpărături și se montează contoare

| 07 apr, 18:31
Magazinele din București, unde la sfârșit de săptămână programul este doar până la ora 18.00 și se ajunge la cozi, trebuie să aplice noi reguli astfel încât accesul să fie limitat. În unele magazine, oamenii vor putea intra doar dacă găsesc coș liber la intrare, iar în altele va exista un contor automat pentru afișarea numărului maxim de clienți, potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica.

 

Prefectul a anunțat miercuri seară, la finalul unei întâlniri cu retailerii, că s-a convenit ca toate magazinele mari și medii să permită un număr maxim utilizând cota de cel putin 7 metri pătrați pentru fiecare client. Magazinele mici trebuie să asigure o distanță de 2 metri între clienți.
  • "Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți un magazin.
  • În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienți", a declarat prefectul Capitalei, care a precizat că până joi la prânz așteaptă propuneri suplimentare de la retaileri.

Regula coșului

În magazin vor fi maximum atâția clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, iar restul vor intra pe măsură ce clienții dinăuntru vor termina cumpărăturile, potrivit HotNews.ro. 

"Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a susținut prefectul.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ