UPDATE Un nou termen în dosarul în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este acuzat de evaziune fiscală

| 30 sep, 2013

Procesul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat, reîncepe luni la Tribunalul Braşov.

UPDATE  Magistraţii Tribunalului Braşov au stabilit, luni, un nou termen, pentru 31 octombrie, în procesul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu la bugetul de stat de peste 21 de milioane de lei.

''(...)Aş prefera să ne judecăm pe sistem anglo-saxon, în 2-3 termene, ca să-mi dovedesc nevinovăţia. Aşa cum este procedura românească, probabil că procesul va dura nişte ani de zile', a spus Sorin Blejnar.

După o jumătate de oră, instanţa de judecată a dat un nou termen în dosar, pentru 31 octombrie. 'S-a dat un nou termen pentru că foştii mei colegi de la ANAF nu au făcut toate procedurile legale şi nu au înştiinţat instanţa despre reorganizarea pe care au făcut-o', a declarat Sorin Blejnar la ieşirea din sală. Jurnaliştii l-au întrebat pe fostul şef al ANAF dacă mai ştie ceva despre fostul său consilier, Codruţ Marta, care este urmărit penal în acest dosar, însă Blejnar nu a dat niciun răspuns.

Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, iar procesul a început în toamna anului trecut şi, după trei termene la Tribunalul Braşov, el a cerut reîntoarcerea dosarului la DIICOT, precizând că nu sunt documente relevante în dosarul de urmărire penală, în care să fie descrise faptele de care este acuzat. O instanţă a Tribunalului Braşov a fost de acord şi, la sfârşitul anului trecut, a trimis dosarul la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale pe motiv că faptele de care este încriminat Sorin Blejnar nu au fost prezentate explicit. Procurorii DIICOT au declarat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel, iar anchetatorii au avut câştig de cauză. Dosarul a fost trimis instanţei de fond pentru continuarea procesului.


În acest dosar mai sunt urmăriţi fostul consilier al lui Blejnar, Codruţ Marta, doi şefi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, alături de alte 17 persoane fizice şi juridice implicate în comerţul cu produse petroliere care s-au sustras de la plata accizelor.Dosarul acestui caz conţine 66 de volume a câte 200-250 de pagini fiecare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ