Reînvie atletismul românesc

| 29 iul, 2013

Cultul sportului este esențial pentru o națiune sănătoasă, nu doar pentru performanțe sportive.

În ultima perioadă, sportul românesc pare să fi intrat într-o zodie favorabilă. După excelentele rezultate obținute la tenis, după calificarea în bloc a echipelor românești de fotbal în turul următor al competițiilor europene, iată că a venit rândul unui alt sport să ne bucure cu rezultate foarte bune.

Atletismul românesc revine în forță în condițiile în care, de ce vreme, trăiam doar din amintirile performanțelor reușite de celebrele Gabriela Szabo, Doina Melinte sau Violeta Beclea.

În prima zi a celei de-a 66-a ediție a Campionatelor Balcanice desfășurate în Bulgaria, România a obținut șase medalii de aur prin Mihai Donisan (înălţime), Carmen Toma (triplusalt), ştafeta masculină de 4x100 m, Adelina Pastor (400 m), Dorina Korozi (800 m) şi Nicoleta Grasu (disc). În urma acestui debut excelent, România se află pe locul secund la feminin, la un singur punct de țara gazdă, Bulgaria, și pe locul 3 la masculin, după Bulgaria și Turcia.

Rezultatele de la Campionatele Balcanice, cea mai veche întrecere internațională din lume după concursul olimpic, nu sunt singulare. În urmă cu foarte puțin timp, delegația României s-a întors cu un palmares bogat de la Universiada desfășurată în Kazan, Rusia, unde a obținut 6 medalii, 2 de aur și patru de bronz. Dintre cele șase medalii, patru au fost aduse de atletism, ceea ce reprezintă cu adevărat o performanță remarcabilă. Atleta Roxana Bîrcă a câștigat medalia de aur, în timp ce medaliile de bronz au fost obținute de Carmen Toma (triplu salt) și Andreea Ogrăzeanu (100 şi 200 de metri).

În acest context, merită subliniat faptul că la jocurile universitare participă sportivi cu vârsta între 17 şi 28 de ani, care au fost sau sunt studenţi. Aceasta este cea de-a 27-a ediţie a competiţiei ce are ca scop lansarea sportivilor la Jocurile Olimpice. Conform statisticilor, 154 dintre medialiaţii ultimei Olimpiade au cel puţin un titlu la Universiadă.

Revenind la rezultatele obținute la Jocurile Balcanice, este de așteptat ca în zilele următoare, zestrea delegației noastre să se mărească, ceea ce va plasa atletismul într-unul din sporturile de la care reîncepem să avem speranțe pentru medalii la Jocurile Olimpice din 2016.

Performanțele atletismului românesc nu sunt întâmplătoare. În ultima perioadă, tot mai mulți copii și tineri se îndreaptă spre pistele de atletism. Cine este curios, poate să vină în week-enduri la stadionul național de de atletism din București. Va da mai mereu peste concursuri de atletism pentru pitici, pentru adolescenți și pentru sportivi de performanță.

Cultul sportului este esențial pentru o națiune sănătoasă, nu doar pentru performanțe sportive. Este adevărat însă că pe măsură de sportivii noștri vor obține rezultate mai bune, numărul copiilor care fac sport va crește. Un asemenea fenomen, dublat o mai bună promovare a sportului în școală, pe toate nivelurile, de la învățământ preșcolar, școlar, liceal, până la cel universitar, va reînvia spiritul de competiție și va așeza fundamentele unei tinere generații mai sănătoase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2013
SPORTIV
urmariti cu atentie acesti sportivi minunati,care obtin rezultate...
daca se inscriu in MP,dati cu ei de pamant...
voi sunteti(cei de pe platforma)cainii de paza ai democratiei...
Copy-paste

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ