Relu Fenechiu: Lui Traian Băsescu nu-i place ce am găsit în minister

| 16 iun, 2013

Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că atacurile la care este supus din partea preşedintelui Traian Băsescu nu au legătură cu Raportul MCV sau integrarea în Schengen, motivele reale ţinând de ce a descoperit în minister despre foştii miniştri ai Transporturilor.

"Lui Traian Băsescu nu îi place ce am găsit în minister. Ar fi vrut să fie miniştri care să nu caute nimic din trecutul Ministerului, a celor care s-au perindat în fruntea ministerului", a fost reacţia lui Fenechiu, pentru gândul, la atacul lui Traian Băsescu. Întrebat dacă se referă la mandatul preşedintelui Băsescu în fruntea ministerului, Relu Fenechiu s-a limitat să spună că este vorba de "lucruri din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat prin fruntea sa".

Relu Fenechiu a precizat că poziţiile premierului au fost destul de clare şi că “doar preşedintele Băsescu are o problemă cu el”. “Comisarii europeni deblochează programul operaţional pe transporturi cu mine ministru, iar în ţară vor veni patru miliarde de euro”, a spus pentru gândul Relu Fenechiu.

Preşedintele Crin Antonescu a declarat pentru Gândul că nu a avut nicio o discuţie în ultimele săptămâni cu premierul Victor Ponta despre ministrul Relu Fenechiu. "PNL îşi menţine sprijinul pentru ministrul Relu Fenechiu. Nu a existat nicio discuţie cu premierul pe acest subiect", a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la emisiunea “După 20 de ani”, că premierul Victor Ponta l-a asigurat ca va rezolva problema legată de MCV a prezenţei în Guvern a ministrului Transporturilor Relu Fenechiu, însă îl înţelege pe acesta că nu poate declanşa o criză politică, având în vedere sensibilităţile PNL.

"Acum, hai să fim cinstiţi: eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru", a afirmat preşedintele Băsescu, la emisiunea "După 20 de ani".

El a precizat că a discutat ultima oară acum trei săptămâni cu premierul Ponta pe acest subiect, iar răspunsul acestuia a fost pozitiv privind rezolvarea problemei MCV legată de miniştrii cu dosare penale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ