REMANIEREA Guvernului Dăncilă mai are de aşteptat chiar dacă premierul a anunţat că a finalizat evaluarea miniştrilor

| 02 noi, 09:29

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că a terminat evaluarea miniştrilor din Guvernul pe care îl conducere. Şeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câţi miniştri vor părăsi Cabinetul.

În schimb, Dăncilă a anunţat că o decizie privind o eventuală remaniere va fi luată în şedinţa CEx a PSD. Numai că şedinţa CEx care fusese anunţată pentru ziua de miercuri a fost amânată, fără a fi stabilită o altă dată. Şi cum premierul a anunţat că pleacă în vizită în Bulgaria, Qatar şi Oman în perioada 2 - 8 noiembrie, e posibil ca nici săptămâna viitoare să nu fie cunoscute numele miniştrilor care vor părăsi guvernul.

"Am făcut o evaluare în funcţie de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX. Vom hotărî împreună când va avea loc această şedinţă. Nu vă pot da nume. Evaluarea s-a făcut în funcţie de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să avem un vot şi din punct de vedere politic am să văd care e susţinerea din partea CEx. Nu pot spune acum vor pleca un număr de miniştri şi vor rămâne atâţia", a anunţat, marţi, Viorica Dăncilă.

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a spus că remanierea care va avea loc este ”importantă” pentru că trebuie să ţină seama de obligaţiile şi provocările pe care le va avea România în perioada următoare şi trebuie cântărită orice propunere de înlocuire. Dragnea a afirmat că acesta este motivul pentru care s-a amânat şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

 

La rândul lui, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat că s-a făcut o dublă evaluare asupra miniştrilor - "şi la partid, şi la Guvern" şi că, în viitoarea şedinţă CEx, social-democraţii vor decide prin vot în cazul fiecărui ministru dacă acesta pleacă sau rămâne în Guvern.

 

Şi cu toate că toată lumea vorbeşte despre necesitatea remanierii, aceasta se lasă aşteptată. Deocamdată nu se cunoaşte data la care ar urma să aibă loc şedinţa CEx a PSD şi, după anunţarea programului premierului Dăncilă, aceasta ar putea avea loc cel mai devreme vinerea viitoare.

 

În spaţiul public au circulat liste cu numele mai multor miniştri care ar urma să fie remaniaţi. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stănescu, care ar fi urmat să fie înlocuit la Ministerul Dezvoltării de Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, sursele din PSD, citate de România TV, informează că Rovana Plumb, şefa de la Fondurile Europene, ar putea prelua Ministerul Muncii, un portofoliu pe care l-a mai deținut în trecut. Pe lista remaniabililor apare şi numele ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, cel al ministrului Transporturilor Lucian Şova, Ioana Bran de la ministerul Tineretului şi Sportului, George Ivaşcu de la Ministerul Culturii, dar şi ministrul Turismului, Bogdan Trif.

 

Bogdan Trif a declarat că nu i se pare o tragedie pierderea funcţiei în guvern, în eventualitatea în care ar fi remaniat.

 

Şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat miercuri că se simte "flatat" că este pe toate listele privind remanierea guvernamentală, susţinând că este pregătit să plece din funcţie încă din prima zi.

 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 19 octombrie, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că niciunul dintre miniştrii partidului nu va fi remaniat. Declaraţia liderului ALDE vine după ce Liviu Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea ca niciun ministru din Cabinetul Dăncilă să nu fie remaniat, a răspuns: "Zero".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ