Remus Cernea îl va da în judecată pe George Becali pentru atac la persoană şi ameninţări

| 27 iul, 17:01

Deputatul Remus Cernea anunţă că îl va da în judecată pe George Becali pentru "atacurile la persoană" şi "ameninţările cu acte de violenţă" pe care omul de afaceri le-ar fi lansat la adresa sa în emisiuni tv recente.

"În cadrul mai multor emisiuni tv recente la care am fost invitat în studio, prin telefon a intervenit şi domnul George Becali. În loc ca dialogul să fie axat pe discutarea unor idei, domnia sa s-a lansat în atacuri la persoană la adresa mea. Am făcut apel, în mod repetat, în timpul emisiunii, la valorile morale luminoase din creştinism precum aceea de a cultiva toleranţa şi aceea de a întoarce şi celălalt obraz. Domnul Becali, invocând credinţa sa religioasă, a continuat însă în acelaşi spirit agresiv, proferând atacuri la persoană şi ameninţări cu acte de violenţă", spune Remus Cernea, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES. 

În opinia acestuia, "orice credinţă sau convingere ar avea un om, el trebuie să respecte regulile de convieţuire socială". 

"Îl voi chema pe domnul Becali în instanţa civilă pentru a răspunde pentru afirmaţiile făcute. Una este să exprimi opinii şi altceva este să transformi o persoană într-o ţintă a insultei şi calomniei. Nu numai persoana mea a fost ţinta atacurilor domnului Becali, ci şi minorităţile sexuale, minorităţile etnice şi femeile faţă de care dânsul îşi afirmă opoziţia faţă de ideea ca acestea să aibă drepturi egale cu bărbaţii. Întreprind acest demers pentru a contribui la protejarea tuturor celor care devin victimele predilecte ale discursului urii în ţara noastră. Acţiunea în instanţă poate contribui semnificativ la întărirea democraţiei prin ridicarea gradului de civilizaţie a discursului şi dezbaterilor publice din ţara noastră întrucât sentinţa pe care o sper că va fi decisă de instanţă va avea nu doar un caracter sancţionator, ci şi unul profilactic", susţine Cernea. 

Deputatul mai precizează că primul pas al demersului său constă în solicitarea de a primi înregistrarea completă a emisiunii în care a fost insultat. 

"Ulterior, vom depune chemarea în judecată faţă de domnul George Becali", arată Cernea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ