Remus Pricopie: Nu există niciun indiciu ca proba la limba română să fie anulată

| 02 iul, 2013

Nu există niciun indiciu ca proba la limba română de luni să fie anulată, aceasta desfăşurându-se în foarte bune condiţii în majoritatea centrelor din toată ţara, a declarat marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, într-o declaraţie susţinută la sediul ministerului.

"Nu există absolut niciun indiciu ca proba de ieri să fie anulată. Proba s-a desfăşurat în foarte bune condiţii în marea majoritate a centrelor, la nivel naţional există 583 de centre, dintre acestea un singur centru, respectiv cel de la Liceul Bolintineanu, a avut probleme extrem de grave, motiv pentru care a trebuit să intervină nu doar Ministerul Educaţiei, ci au trebuit să intervină instituţiile statului, după cum aţi constatat", a afirmat ministrul.

El a precizat că la Liceul Bolintineanu au susţinut luni proba la limba română 256 de elevi, iar lucrările nu au fost ridicate de procuratură şi nici nu există indicii că acestea ar fi fost viciate.

"Avem 154.586 de candidaţi care au susţinut această probă. La Bolintineanu ieri au fost 256, dacă nu greşesc, de elevi. Din comunicarea noastră cu procuratura nu există indicii deocamdată că aceste lucrări ar fi fost viciate. Lucrările, de altfel, nici nu au fost ridicate de procuratură. Este vorba de demontarea unui mecanism care se pare că ar fi trebuit să intre în funcţiune după încheierea probelor. Mai multe date o să furnizeze procuratura în momentul în care ancheta se finalizează. Repet, lucrările nu au fost ridicate, sunt în momentul de faţă în faza procedurală de verificare. Parchetul o să ne comunice astăzi după-amiază mai multe informaţii. În funcţie de informaţiile pe care le avem vom decide dacă mâine vor intra toţi la proba de istorie sau de matematică, depinde de proba pe care o susţine fiecare elev. Repet, deocamdată nu avem acest document, nu ştim exact care va fi procedura, vă vom ţine la curent", a mai spus Remus Pricopie.

El a afirmat că intervenţia organelor statului şi a inspectoratului general "a fost una promptă şi corectă", iar miercuri, la următoarea probă de bacalaureat, "va fi o echipă nouă - preşedinte, vicepreşedinte, supraveghetor".

"Miercuri la Bolintineanu va fi o echipă nouă - preşedinte, vicepreşedinte, supraveghetor. Toate condiţiile tehnice, pentru că există o componentă tehnică importantă, respectiv transmiterea subiectelor prin STS, şi aşa mai departe, funcţionează, camerele de luat vederi la fel, funcţionează, şi sperăm să nu avem surprize şi la vreun alt centru din ţară", a mai menţionat ministrul Educaţiei.

La nivel naţional au fost înregistrate 93 de cazuri în care elevii au fost scoşi din examen, cele mai multe dintre acestea fiind la Constanţa (21 de elevi), Bucureşti (19) şi Dolj (7).

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, reţinută pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, va fi prezentată în cursul zilei de marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), în perioada mai - iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic 'Dimitrie Bolintineanu', Costica Vărzaru a pretins şi primit sume de bani de la elevi înscrişi la Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2013) pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii Comisiei din Centrul de examen de la Liceul Bolintineanu pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ