Remus Pricopie: Nu se vor mai face investiţii în şcolile fără elevi

| 12 iun, 2014

Cele 1.400 de proiecte de infrastructură şcolară începute şi neterminate vor fi reluate, dar nu se vor mai face investiţii în şcolile fără elevi, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Remus Pricopie anunţă că investiţiile din infrastructura şcolară beneficiază într-o primă fază de 240 de milioane de euro.

'Proiectele din fondurile europene, în special cele din programul Regio de dezvoltare regională, beneficiază de suma de 240 de milioane de euro prin mutarea din alte sectoare unde nu au fost utilizaţi către zona Regio. Sunt 1.400 de şantiere în diferite locuri şi în diferite stadii, multe dintre ele părăsite din lipsă de finanţare. Începem finanţarea, unele dintre ele sunt în lucru şi încercăm să finalizăm cât mai multe dintre acestea până la 1 septembrie, dar sub rezerva să existe copii, căci am văzut cazuri că am investit în şcoli noi după care am închis şcoala a doua zi după ce am inaugurat-o', a spus ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a afirmat că pentru perioada 2014-2020 vor mai fi alocaţi circa 500-600 de milioane de euro.

'Pentru perioada 2014-2020 vor mai fi alocaţi din fonduri europene circa 500-600 de milioane de euro care vor fi investiţi tot în infrastructura şcolară în urma unor proiecte solicitate de unităţile şcolare', a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Remus Pricopie a participat împreună cu reprezentanţii UNICEF la evaluarea proiectului de prevenire a absenteismului şi abandonului şcolar 'Hai la şcoală!' la Şcoala gimnazială din Cilibia şi Şcoala gimnazială nr. 2 din municipiul Buzău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ