Bacalaureat 2014: Pricopie: Nu ai voie sub nicio formă să strângi niciun fel de bani în şcoală

| 10 iun, 2014

Bacalaureat 2014. Legea interzice strângerea oricăror sume de bani pentru examene, iar cei care ar fi tentaţi să facă acest lucru la Bacalaureat trebuie să înveţe din experienţele anilor trecuţi, a avertizat marţi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Nu există, legal, dimensiunea bani asociată de dimensiunea examen. Cu alte cuvinte, nu ai voie, sub nicio formă, să strângi niciun fel de bani în şcoală. De fapt nu doar pentru examen, ci pentru orice altceva. (...) Din păcate, din experienţa de până acum ştim ce riscă, avem cadre didactice care au fost cercetate, avem eleve la postliceală care au fost investigate pentru că au strâns bani înaintea unui examen", a declarat Pricopie, într-o conferinţă de presă la Piteşti.

Ministrul a ţinut să felicite cadrele didactice care îşi fac datoria în mod corect şi responsabil, dar a atras atenţia asupra riscurilor la care se expun cei care nu respectă reglementările legale.

'Lucrurile sunt foarte simple şi foarte clare, trebuie respectată legea, dacă nu, evident organele de specialitate vor face ceea ce trebuie să facă, respectiv vor investiga. (...) Fie că eşti elev, cadru didactic sau părinte şi te implici în acţiuni care nu sunt permise de către lege, îţi asumi consecinţele nerespectării legii', a subliniat ministrul Remus Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ